400 ml 35 % grietinėlės
200 ml 12 % grietinėlės
150 g cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
300 m riebios grietinėlės pilame į puodą,
įberiame cukraus, druskos. Vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome
sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą.
Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo
ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad
atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į
šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę
statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus
išplakame mikseriu. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime,
ir šaldome, kol visiškai sustings. Siūlyčiau dar porą kartų permaišyti masę, kad nesusisluoksniuotų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą