Labai paprasti keksiukai tikriems smaližiams. Receptas iš knygos „Didžioji nesaldžių, sočių ir kitų gardžių kepinių knyga“. Rekomenduoju :)
12 keksiukų reikia:
180 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
60 g minkšto sviesto
180 g cukraus
180 ml pieno
1 didelio kiaušinio (arba 2 mažų)
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
12 nedidelių minkštų irisų
Dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, cukrų. Sudedame sviestą ir elektriniu plaktuvu maišome, kol gausime trupinius. Supilame ir įplakame tris ketvirtadalius pieno. Atskirame inde supilame likusį pieną, kiaušinį ir vanilinį cukrų, išplakame. Supilame plakinį į tešlą ir išmaišome iki vientisos masės. Supilame tešlą į keksiukų formeles ir įspaudžiame po 1 irisą (kiekvieną dar pasmulkinau). Kepame iki 170⁰ C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus!
2019 m. balandžio 27 d., šeštadienis
2019 m. balandžio 13 d., šeštadienis
Ridikėlių ir agurkų salotos
Grįžtant prie pavasario spalvų ir skonių atnešu dar vieną salotų receptą. Gavau jį iš mamos, labai paprastos ir gardžios salotos :)
agurkų,
ridikėlių,
lukštentų saulėgrąžų,
druskos,
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus,
sojos padažo
Kiekius numatome pagal save. Agurkus ir ridikėlius supjaustome, sudedame į dubenėlį, sudedame saulėgrąžas, įberiame žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir sojos padažo. Išmaišome ir skanaujame.
Skanaus!
agurkų,
ridikėlių,
lukštentų saulėgrąžų,
druskos,
juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus,
sojos padažo
Kiekius numatome pagal save. Agurkus ir ridikėlius supjaustome, sudedame į dubenėlį, sudedame saulėgrąžas, įberiame žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų, įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus ir sojos padažo. Išmaišome ir skanaujame.
Skanaus!
2019 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis
Tinginių pyragas su juodaisiais serbentais
Greitas, paprastas, skanus pyragas (receptas iš čia). Uogas galime pasirinkti kokias tik mėgstame. Be to, kai neturime šviežių uogų tai galime naudoti ir šaldytas.
2 valg. šaukštų minkšto sviesto
2 kiaušiniai
2 valg. šaukštų grietinės
3 valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
stiklinės juodųjų serbentų
1 arb. šaukštelio cinamono
Ingridientai:
200 g miltų2 valg. šaukštų minkšto sviesto
2 kiaušiniai
2 valg. šaukštų grietinės
3 valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
stiklinės juodųjų serbentų
1 arb. šaukštelio cinamono
Miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir 3 šaukštus
cukraus gerai sumaišome. Įdedame grietinės, ištirpintą sviestą, įmušame
kiaušinius. Viską labai gerai sumaišome iki vientisos masės. Juoduosius
serbentus gerai nuplauname, išvalome ir sumaišome su šaukštu cukraus bei
cinamonu. Tešlą supilame į kepimo indą, ant viršaus suberiame juoduosius
serbentus. Kepame iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!
2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis
Nutella tortas
Mėgstantiems riešutų kremą Nutella tortas tikrai patiks
(receptas iš čia).
Biskvitui:
6 kiaušiniai
4/5 stiklinės cukraus (150 g)
2/5 stiklinės miltų (65 g)
1/4 stiklinės kakavos miltelių (25 g)
100 g maltų lazdynų riešutų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
50 ml cukraus
250 g mascarpone sūrio
350 g Nutella riešutų kremo
2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų sviesto
Ingridientai:
Biskvitui:
6 kiaušiniai
4/5 stiklinės cukraus (150 g)
2/5 stiklinės miltų (65 g)
1/4 stiklinės kakavos miltelių (25 g)
100 g maltų lazdynų riešutų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
Biskvitų sulaistymui:
50 ml arbatos50 ml cukraus
Kremui:
330 ml riebios
grietinėlės250 g mascarpone sūrio
350 g Nutella riešutų kremo
Glajui:
100 g pieninio šokolado2 valg. šaukštų pieno
2 valg. šaukštų sviesto
Kepame biskvitą:
Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių. Į baltymus
įberiame žiupsnelį druskos, plakame iki putų. Po to po šaukštą nuolat plakant
suberiame cukrų, išplakame iki standžios blizgios masės. Toliau plakant
sudedame po vieną trynį, po kiekvieno išplakant. Atskirame inde persijotus
miltus sumaišome su kepimo milteliais, kakava ir maltais riešutais. Sausą
mišinį suberiame į kiaušinių masę (subėriau per 4 kartus ir maišiau šluotele).
Kepimo formos (naudojau 24 cm skersmens) dugną išklojame kepimo popieriumi,
joje paskirstome tešlą ir kepame iki 160 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 35-40
min. Ataušusį biskvitą perpjauname į 3 dalis.
Biskvitų sulaistymui:
Karštoje arbatoje ištirpiname cukrų, paliekame atvėsti.
Ruošiame kremą:
Sumaišome mascarpone sūrį su Nutella kremu iki vienalytės
glotnios konsistencijos. Atskirame inde iki standumo išplakame grietinėlę. Ją
dalimis įmaišome į sūrio masę.
Paruošiame glajų:
Viską sudedame į indą ir ištirpiname garų vonelėje.
Surenkame tortą:
Į tortinę sudedame pirmą biskvito lakštą. Jį lengvai
suvilgome arbata. Ant jo dedame paruošto kremo. Po to dedame antrą biskvito
lakštą, jį taip pat lengvai suvilgome arbata ir sudedame ant jo kremo. Ant
viršaus sudedame likusį sulaistytą biskvito lakštą. Norint kremo paliekame
papuošimui, ar visą sutepame į sluoksnius. Apliejame tortą glajumi ir puošiame
pagal fantaziją.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)