Dar vienas pyrago receptas, kurį pagaminus ir paragavus likau sužavėta. Receptą radau čia, kai nusprendžiau išsikepti obuolių pyragą. Receptas paprastas, o pyrago skonis tobulas. Pyragas saldus, su obuolių rūgštele ir traškia viršūne, mmm. Puikiai tinka su vaniliniais ledais ;)
Biskvitui:
200 g sviesto
120 g cukraus
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
250 g miltų
žiupsnelio druskos
3 kiaušiniai
Įdarui:
500 g nuluptų, išvalytų obuolių, supjaustytų
skiltelėmis
indelis saldinto sutirštinto pieno (385 g)
Trupiniams:
80 g miltų
80 g cukraus
60 g sviesto
Minkštą sviestą išplakame iki purumo, įdedame
cukraus, vėl išplakame. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Miltus
sumaišome su kepimo milteliais ir druska, persijojame ir dalimis įdedame į
kiaušinių masę, maišome, kol tešla taps vienalytė.
Paruoštus obuolius sumaišome su kondensuotu
pienu.
Trupiniams skirtus miltus, cukrų ir minkštą
sviestą sumaišome tarpusavyje, kol gausime trupinius.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, joje
paskirstome tešlą, ant viršaus sudedame obuolius su kondensuotu pienu ir iš
viršaus pabarstome trupiniais. Kepame iki 175ºC įkaitintoje orkaitėje apie 1
val. (ar pyragas iškepęs patikriname mediniu smeigtuku).
Skanaus!