Šį receptą turiu iš savo sesers; didelis ačiū Jai už tai. Labai mėgstu šį pyragą, tai puikus patiekalas tiek šeimos savaitgalio pietums, tiek svečiams pavaišinti.
Tešlai:
200 g majonezo
200 g grietinės
3 kiaušiniai
250 g miltų
Įdarui:
600 g virtos mėsos (geriausiai vištienos)
2 morkų
300 g grybų
150 g fermentinio sūrio
1 svogūno
Padažui:
½ stiklinės neriebaus majonezo
2 valg. šaukštų sūrio su mėlynaisiais
pelėsiais
1 valg. šaukšto baltojo vyno acto
5 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
Mėsą išverdame, supjaustome gabaliukais ir
pagardiname prieskoniais. Pakepiname svogūną ir morkas. Sūrį – sutarkuojame,
grybus susmulkiname ir pakepiname.
Į dubenį sudedame majonezą, grietinę ir
kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską
gerai išplakame.
Į kepimo formą sudedame pusę tešlos masės ir
paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedame paruoštą mėsą, po to – pakepintą
svogūną ir morkas, užberiame sūrio, ant jo – grybus. Ant viršaus supilame
likusią tešlos dalį ir kepame iki 190-200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35-45
min.
Padažui visus ingridientus sudedame į indą ir
suplakame, kol masė taps vientisa. Prieš patiekiant truputį pašildome
mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus).
Skanaus!