250 g miltų
3-4 g sausų mielių
1 arb. šaukštelio druskos
25 g alyvuogių aliejaus
160 g vandens
Įdarui:
4 česnako skiltelių
2 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
petražolių, krapų
Miltus susimaišome su druska ir sausomis
mielėmis. Vandenį sumaišome su aliejumi ir skystą masę pilame į miltų mišinį.
Užminkome vienalytę tešlą ir uždengus paliekame apie 1 val pakilti. Lengvai
persiminkome ir suformavus kamuoliuką paliekame dar 10 min. Tuo tarpu paruošiame
įdarą: į dubenėlį įpilame aliejaus, česnaką sutriname, įdedame mėgstamus
prieskonius pagal skonį – petražoles, krapus.
Tešlą iškočiojame į stačiakampį. Ant jos
paskleidžiame įdarą ir perlenkiame viską per pusę. Susipjaustome norimo dydžio
juostelėmis ir susukame, jas sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Paliekame tarpelius ir uždengus dar paliekame apie 15 min. Kepame iki 150ºC
įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą