Velykų džiaugsmas ir palaima Telydi Jūs žingsnius visus, Tegul varpai pašaukia laimę, Te žodžiai atneša džiaugsmus!
Su Šv. Velykom!
Kiaušinių dažymas šiais metais buvo paprastas: šiene ir arbatoje. Štai kas gavosi :)
2013 m. kovo 31 d., sekmadienis
2013 m. kovo 28 d., ketvirtadienis
Kepta vištiena su kariu
Labiausiai mėgstame keptą vištieną, kuri buvo marinuota druska pipirais ir česnakais, bet šį kartą užsimaniau kažko kito. Žinojau, kad karis draugauja su vištiena, tad išbandžiau šį receptą. Buvo skanu, bet vis dėlto pirmenybė lieka česnakams :)
Skanaus!
6 vištienos blauzdelės
4 skiltelės česnako
1 arb. šaukštelio kario
2 valg. šaukštų pomidorų padažo
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Į dubenėlį įpilame aliejaus, įdedame pomidorų
padažo, druskos, maltų juodųjų pipirų, kario ir smulkiai supjaustyto ar
sutrinto česnako. Viską išmaišome. Paruoštu marinatu įtrinkite vištieną ir
paliekame valandai pasimarinuoti.
Kepame iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje apie 40min. (kol gražiai apskrus).
2013 m. kovo 27 d., trečiadienis
Varškės tortas „Pavasaris“
Labai pamėgau gaminti ir eksperimentuoti su varškiniai tortais. Jie visada puikiai gaunasi, o skonį galima kaitalioti keičiant ingridientus. Šis tortas puikiai atspindi mano nuotaiką belaukiant pavasario, būtent dėl to jam suteiktas toks pavadinimas. Turbūt jau visi nori šiltų ir saulėtų dienų. Linkiu, kad kuo greičiau jų sulauktumėme :)
Biskvitui:
2 kiaušiniai
50 g miltų
50 g cukraus
20 g aliejaus
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Varškės kremui:
500 g kreminės varškės
250 ml plakamosios grietinėlės
2 valg. šaukštų želatinos
80 ml vandens
200 g marmeladinių saldainių
apie 150 g šokoladinių sausainių (pvz.
Gaidelis, Selga)
50 ml pieno
Želė sluoksniui:
250 ml vandens
40 g aviečių skonio želė
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu
cukrumi. Įpilame aliejaus, išmaišome. Tuomet po truputį beriame persijotus
miltus su druska bei kepimo milteliais ir lėtai plakame, kol masė taps
vientisa. Torto formą (geriausia su nuimamais kraštais) išklojame kepimo
popieriumi ir pilame į ją tešlą. Kepame iki 150ºC įkaitintoje
orkaitėje apie 10-15 min. (tikriname biskvitą mediniu pagaliuku - kai tešla
nebelimpa, biskvitas iškepęs). Atvėsiname (galima nuimti kepimo popierių).
Želatiną, skirtą varškės kremui, užpilame 80
ml vandens ir pastatome išbrinkti (apie 20 min.). Varškę sumaišome su kubeliais
supjaustytu marmeladu. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome
į varškės masę. Išmaišome iki vientisos masės. Želatiną ištirpiname ant
nedidelės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Paruošto kremo 1/3 dalį
pilame ant biskvito, po to sudėliojame truputį išmirkytus piene sausainius, po
to likusią 2/3 dalį varškės ir statome į šaldytuvą, kad truputį sustingtų ir
kol paruošime aviečių želę.
Želė paruošiame kaip nurodytą ant pakuotės,
tik pilame žymiai mažiau vandens, aš pilu apie 200-250 ml. Atvėsiname ir
supilame ant paruošto torto. Paliekame kelioms valandoms, kad tortas galutinai
sustingtų.
Skanaus!
2013 m. kovo 24 d., sekmadienis
Sausainiai – juostelės su džemu
Mūsų šaldytuve vis dar yra nemažai stiklainių su įvairiausiais vaisiniais džemais ir uogienėmis. Iškilo klausimas, kur jas visas sunaudoti? Internete šiame tinklaraštyje radau puikų receptą labai skanių sausainių ir kas kart sausainiai turės kitą skonį - priklausomai nuo naudojamos uogienės skonio. Gaminimas ir ingridientai labai paprasti, o skonis labai puikus. Juostelės bus gaminamos tikrai ne kartą :)
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki baltumo. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Įdedame grietinės, paplakame. Dalį miltų sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome iki vientisos masės. Miltų įdedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Imame 1/3 tešlos, suformuojame dešrelę, įsukame ją į maistinę plėvelę ir dedame į kamerą, kad sukietėtų (apie 30 min.). Likusią tešlą paskirstome ant kepimo popieriumi (ar folija) išklotos kepimo skardos. Aptepame džemu. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame sukietėjusią likusią tešlos dalį. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti.
Skanaus!
2 kiaušiniai
200 g minkšto sviesto
2 valg. šaukštų grietinės
200 g cukraus
žiupsnelio druskos
400-450 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
apie 300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų
su cukrumi
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki baltumo. Įmušame kiaušinius po kiekvieno gerai išplakant. Įdedame grietinės, paplakame. Dalį miltų sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Išmaišome iki vientisos masės. Miltų įdedame tiek, kad tešla neliptų prie rankų. Imame 1/3 tešlos, suformuojame dešrelę, įsukame ją į maistinę plėvelę ir dedame į kamerą, kad sukietėtų (apie 30 min.). Likusią tešlą paskirstome ant kepimo popieriumi (ar folija) išklotos kepimo skardos. Aptepame džemu. Ant viršaus bulvine tarka sutarkuojame sukietėjusią likusią tešlos dalį. Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti.
Obuolių pyragas „Sękaczek“
Šio pyrago receptą aptikau Sonatinos tinklaraštyje. Labai sužavėjo pyrago išvaizda. Skonis buvo ne ką prastesnis. Pyragas gan paprastas, bet labai skanus. Obuolių sluoksnis tikrai nemažas, tai suteikia pyragui gaivumo, a riešutai papildo skonį.
Tešlai:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, sudedame minkštą gabaliukais supjaustytą margariną, šakute paskirstome jį tarp miltų. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinės. Užminkome vientisą tešlą ir padaliname į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 22 x 29 cm dydžio lakštą ir kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus. Ataušiname.
Tešlai:
400 g miltų
250 g margarino
100 g cukraus
2 valg. šaukštų grietinės
2 kiaušiniai
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Obuolių įdarui:
2 kg obuolių
2 pakeliai želė citrinų ir apelsinų skonio
Riešutinei masei:
200 g graikinių riešutų
120 g cukraus
3 valg. šaukštų medaus
2 valg. šaukštų pieno
80 g sviesto
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi, sudedame minkštą gabaliukais supjaustytą margariną, šakute paskirstome jį tarp miltų. Įmušame kiaušinius, įdedame grietinės. Užminkome vientisą tešlą ir padaliname į tris lygias dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 22 x 29 cm dydžio lakštą ir kepame iki 1800C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai apskrus. Ataušiname.
Obuolius nulupame, sutarkuojame burokine
tarka, sudedame į puodą ir kaitiname uždengus apie 10 min., kol suminkštės.
Suberiame želė miltelius ir gerai išmaišome. Šiek tiek ataušiname.
Riešutus paskrudiname ir susmulkiname. Cukrų,
medų, pieną ir sviestą sumaišome nedideliame puode ir kaitiname iki užvirimo.
Įmaišome riešutus, truputį dar pakaitiname. Ataušiname.
Ant vieno tešlos lakšto dedame pusę obuolių
įdaro ir paskleidžiame lygiu sluoksniu. Dedame antrą tešlos lakštą, tuomet
paskleidžiame likusį obuolių įdarą ir uždedame paskutinį tešlos lakštą. Ant
viršaus lygiai paskleidžiame riešutų masę. Pyragą paliekame šaltai, kad
sustingtų obuolių įdaras.
Skanaus!
2013 m. kovo 15 d., penktadienis
Itališka sriuba
Sriuba mėgstantiems kruopas, žirnius ir pupeles, be to tikriems tinginiams, nes tik užpili visus ingridientus vandeniu, o visą kitą darbą atlieka viryklė, smagumėlis :)
4 bulvės
1 morka
350 g Itališkos sriubos mišinio
kiaulienos šonkauliukų
druskos, pipirų, lauro lapų
Mišinį praskalaujame, užpilame vandeniu,
pasūdome, įdedame šonkauliukus, prieskonius. Užviriname ir ant silpnos ugnies
uždengus dangčiu verdame apie 1 val.
Skanaus!
Veganiškas šokoladinis pyragas
Pamačiusi receptą Ilonos tinklaraštyje labai nustebau, kaip iš tokių paprastų ingridientų galima pagaminti skanų šokoladinį pyragą. Ilgai nelaukiau ir išbandžiau, rezultatas stulbinantis. Pyragas žaibiškai pagaminamas ir labai skanus. Skonis man pasirodė pažįstamas, dar prieš kieliolika metų tokį ar panašų pyragą gamino mano senelė. Turbūt dėl to man šio pyrago skonis laaabai patinka :)
250 ml miltų
200 ml cukraus (180 g)
80 ml kakavos miltelių (25 g)
1 arb. šaukštelio sodos
½ arb. šaukštelio druskos
200 ml šilto vandens
80 ml aliejaus
1 arb. šaukštelio acto
Sausus produktus sumaišome viename dubenyje,
vandenį, aliejų ir actą kitame. Viską maišant sujungiame ir išmaišome iki
vientisos masės. Dedame į kepimo formą ir kepame iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min.
Skanaus!
2013 m. kovo 9 d., šeštadienis
Vištiena įsukta į šoninę
Šio patiekalo idėja nusižiūrėjau vienoje iš "Beatos virtuvė" laidų, tiesa Beata siūlė kepti krūtinėlės pusę įsuktą į šoninę. Pirmą kartą taip ir padariau, bet man gavosi labai sausa vištiena, todėl kitus kartus šį patiekalą ruošiau su vidine krūtinėlių dalimi. Puikiai tinka su bulvių koše ar mėgstamomis šviežių daržovių salotomis. Receptas manau iš nuotraukų jau aiškus, bet trumpai surašysiu :)
apie 600 g vidinių krūtinėlės dalių
karštai ar šaltai rūkytos šoninės juostelių
druskos
Krūtinėles truputėlį pasūdome. Įvyniojame jas į šoninės juosteles. Sudedame į folija išklotą kepimo skardą ir kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus!
apie 600 g vidinių krūtinėlės dalių
karštai ar šaltai rūkytos šoninės juostelių
druskos
Krūtinėles truputėlį pasūdome. Įvyniojame jas į šoninės juosteles. Sudedame į folija išklotą kepimo skardą ir kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.
Skanaus!
Bandelės su cinamonu
Visų pirma norėčiau pasveikinti visas moteris ir paneles su praėjusią moters dieną! Būkite visada gražios, laimingos ir besišypsančios :)
O antra, norėčiau atsiprašyti visų, kas stebi mano blogą ir apsilanko čia, kad pastaruoju metu apleidau Jus :( Tai nereiškia, kad nieko negaminu, tiesiog nėra laiko prisėsti ir pasidalinti receptais ir išbandymais su Jumis. Pasistengsiu pasitaisyti :)
Šį kartą įdėsiu turbūt visiems labai gerai pažįstamų ir labai skanių bandelių receptą.
Tešlai:
apie 350 g miltų
O antra, norėčiau atsiprašyti visų, kas stebi mano blogą ir apsilanko čia, kad pastaruoju metu apleidau Jus :( Tai nereiškia, kad nieko negaminu, tiesiog nėra laiko prisėsti ir pasidalinti receptais ir išbandymais su Jumis. Pasistengsiu pasitaisyti :)
Šį kartą įdėsiu turbūt visiems labai gerai pažįstamų ir labai skanių bandelių receptą.
Tešlai:
apie 350 g miltų
60 g cukraus
7 g sausų mielių
½ arb. šaukštelio druskos
50 g sviesto
150 ml pieno
2 kiaušiniai
Cinamono sluoksniui:
200 g cukraus
2 arb. šaukšteliai cinamono
½ arb. šaukštelio malto muskato
50 g sviesto
Dubenyje išmaišome aoie 200 g miltų, cukrų,
sausas mieles ir druską. Į karščiui atsparų indą įpilame pieno ir sudedame sviestą, šildome, kol sviestas ištirps. Atskirame inde išplakame
kiaušinius, įpilame juos į ataušusi pieno ir sviesto mišinį, išmaišome. Skystą masę pilame į miltų mišinį, išmaišome. Įberiame likusius miltus ir išmonkome tešlą. Tešlą paliekame 30-60 min. Šiltoje
vietoje, kad pakiltų.
Tešlą padaliname į 2 dalis. Stalviršį pabarstome 2 šaukštais miltų ir ir vienos dalies iškočiojame
stačiakampį. Sviestą išlydome, jį ataušiname ir patepame
paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną ir maltą muskatą sumaišome atskirame
dubenėlyje. Paruošta mase apibarstome sviestu pateptą stačiakampį (sviesto ir cinamono sunaudojame tik pusę, kitą paliekame kitai tešlos daliai). Susukame stačiakampį į volelį, jį galima patepti lydytu sviestu, išplaktu kiaušiniu ar tiesiog niekuo netepti. Po to
supjaustome į lygias dalis. Tą patį pakartojame su likusia tašla. Kepimo formą išklojame
kepimo popieriumi ir sudedame "sraiges". Vėl paliekame 30-45 min., kad
pakiltų. Kepame iki 1500C įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)