O antra, norėčiau atsiprašyti visų, kas stebi mano blogą ir apsilanko čia, kad pastaruoju metu apleidau Jus :( Tai nereiškia, kad nieko negaminu, tiesiog nėra laiko prisėsti ir pasidalinti receptais ir išbandymais su Jumis. Pasistengsiu pasitaisyti :)
Šį kartą įdėsiu turbūt visiems labai gerai pažįstamų ir labai skanių bandelių receptą.
Tešlai:
apie 350 g miltų
60 g cukraus
7 g sausų mielių
½ arb. šaukštelio druskos
50 g sviesto
150 ml pieno
2 kiaušiniai
Cinamono sluoksniui:
200 g cukraus
2 arb. šaukšteliai cinamono
½ arb. šaukštelio malto muskato
50 g sviesto
Dubenyje išmaišome aoie 200 g miltų, cukrų,
sausas mieles ir druską. Į karščiui atsparų indą įpilame pieno ir sudedame sviestą, šildome, kol sviestas ištirps. Atskirame inde išplakame
kiaušinius, įpilame juos į ataušusi pieno ir sviesto mišinį, išmaišome. Skystą masę pilame į miltų mišinį, išmaišome. Įberiame likusius miltus ir išmonkome tešlą. Tešlą paliekame 30-60 min. Šiltoje
vietoje, kad pakiltų.
Tešlą padaliname į 2 dalis. Stalviršį pabarstome 2 šaukštais miltų ir ir vienos dalies iškočiojame
stačiakampį. Sviestą išlydome, jį ataušiname ir patepame
paruoštą stačiakampį. Cukrų, cinamoną ir maltą muskatą sumaišome atskirame
dubenėlyje. Paruošta mase apibarstome sviestu pateptą stačiakampį (sviesto ir cinamono sunaudojame tik pusę, kitą paliekame kitai tešlos daliai). Susukame stačiakampį į volelį, jį galima patepti lydytu sviestu, išplaktu kiaušiniu ar tiesiog niekuo netepti. Po to
supjaustome į lygias dalis. Tą patį pakartojame su likusia tašla. Kepimo formą išklojame
kepimo popieriumi ir sudedame "sraiges". Vėl paliekame 30-45 min., kad
pakiltų. Kepame iki 1500C įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!
Bandelės labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiAčiū. Viena bėda - dingsta akimirksniu ;)
Panaikinti