Dabar dar keletą žodžių apie saldainius; jų gaminimo receptų internete yra daug, dariau pagal pirmą rastą Sonatinos tinklaraštyje. Ferrero Rocher saldainiai yra mano patys mėgstamiausi, todėl būtinai turėjau juos išbandyti. Gavosi tiesiog puikūs! Tikrai gaminsiu ne kartą. Tik sekantį kartą į tirpintą šokoladą įdėčiau smulkintų riešutų, vaizdas būtų panašesnis į tikrus Ferroro Rocher.
90 g riešutinių vaflių
150 g lazdyno riešutų
200 g riešutinio Nutella kremo
100 g juodojo šokolado
50 g pieninio šokolado
1 valg. šaukšto bekvapio aliejaus
Riešutus paskrudiname sausoje keptuvėje,
nuvalome luobeles. Pasiliekame 40 sveikų riešutų, kuriuos dėsime į saldainių
vidų, o likusius stambiai sukapojame.
Vaflius susmulkiname tiesiog šakute, suberiame
sukapotus riešutus, įdedame riešutinio kremo ir masę gerai išmaišome.
Suformuojame rutuliukus į vidurį įdedant po riešutą. Lengviausia formuoti vos
vos drėgnomis rankomis. Turėtų gautis 30 – 40 rutuliukų, priklausomai nuo jų
dydžio. Paruoštus rutuliukus apie valandą pašaldome šaldytuve, kad sustingtų.
Šokoladą ištirpiname vandens garų vonelėje,
įmaišome aliejaus, gausis vientisa lygi skysta masė. Saldainius po vieną
merkiame į šokoladą, dedame ant folijos ir dedame į šaldytuvą, kad šokoladas
sustingtų.