400 ml kefyro
300 g miltų
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio sodos
1 arb. šaukštelio acto
1 valg. šaukšto cukraus
½ arb. šaukštelio druskos
aliejaus kepimui
Išplakame kiaušinį su cukrumi ir druska,
įpilame kefyro. Sodą užgesiname actu ir įpilame į kefyro masę. Įdedame miltus
ir išmaišome iki vienalytės masės. Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitiname,
įdedame po šaukštą masės (daug nededame, nes labai iškyla) ir kepame iš vienos
pusės uždengus keptuvę dangčių, po to nuimame dangtį, apverčiame blyną ir
baigiame kepti iš kitos. Valgome su mėgstama uogiene.
Skanaus!
Panašius ir aš kepu, jie labai skanūs. Mažas pastebėjimas: kefyras yra rūgštus pieno produktas, ir puikiai gali nugesinti sodą. Jos tikrai nereikia gesinti actu prieš tai.
AtsakytiPanaikintiSu pastebėjimu sutinku, galima gesinti ir kefyru :)
Panaikintilabai skanūs blynai, ačiū :) nerimavau, nes keistoka tešla pasirodė, bet gavosi nuostabiai. Indrė
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
PanaikintiLiuks! Laabai!
AtsakytiPanaikinti