Šį receptą suradau šiame bloge ir norėjau išbandyti dėl gražaus pjūvio. Dariau du kartus: pirmąjį kartą pakeičiau kremo receptą, antrąjį - palikau kremo receptą pagal originalą, tik dariau jo pusę normos. Abu kartus pyragą nešiau į svečius, taigi ragavusiųjų buvo nemažai, kurie daug negalvodami vieningai išsakė savo nuomonę, kad pirmasis variantas buvo geresnis :) Taip gavosi lyg ir eksperimentas; čia pateikiu dviejų variantų nuotraukas (iš kairės pusės kremas iš kondensuoto pieno, iš dešinės - su pudingu). Pats pyragas ir be kremo yra labai skanus, o dar su kondensuotu pienu - pasaka :)
Biskvitui:
1 kiaušinio baltymas
3 kiaušiniai
200 g sviesto
150 g grietinės
150 g cukraus
250 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
3 valg. šaukštų pieno
3 val.g šaukštų kakavos miltelių
Varškės/kokoso rutuliukams:
1 kiaušinio trynys
150 g kreminės varškės
3 valg. šaukštų cukraus
120 g kokoso drožlių
2 arb. šaukštelių vanilinio cukraus
Kremui:
1 variantas:
100 g sviesto
250g saldinto kondensuoto pieno
2 variantas:
20 g vanilinio pudingo
200 ml pieno
1 valg. šaukšto cukraus
Kreminę varškę sumaišome su kiaušinio tryniu,
cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Suberiame kokoso drožles ir formuojame
rutuliukus. Kokoso drožlių berti daugiau ar mažiau priklausomai kokio
sausumo/drėgnumo gaunasi pati masė - kad nebūtų per biri ir galėtumėme
suformuoti rutuliukus. Paruoštus rutuliukus dedame į šaldiklį kol paruošime
tešlą biskvitui, apie 30 min.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi
išsukame iki purios masės. Įdedame grietinės ir išmaišome. Įmušame kiaušinius
bei baltymą, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su kepimo
milteliais ir įdedame į sviesto masę. Viską gerai išmaišome. Gautą masę
padalinti 2 dvi lygias dalis. Kepimo formą ištepame sviestu ir pabarstome
kokoso drožlėmis. Sudedame į ją vieną tešlos dalį. Tešlos sluoksnį tolygiai
išlyginame. Į likusią tešlos dalį supilame pieną ir įdedame kakavos miltelius.
Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Paruoštą šokoladinę masę supilame
ant šviesios masės sluoksnio, išlyginti.
Sustingusius rutuliukus išimame iš šaldymo
kameros, ir išdėliojame ant šokoladinio sluoksnio. Įspaudžiame juos į tešlą.
Kepame iki 1500C įkaitintoje
orkaitėje 35 – 45 min. Iškepusį pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame pilnai
atvėsti.
Kremo paruošimas pagal 1 variantą: Ištirpiname
sviestą ir sumaišome su kondensuotu pienu. Pyrago viršų padengiame paruoštu
kremu ir pabarstome kokoso drožlėmis.
Kremo paruošimas pagal 2 variantą: Paruošiame
pudingą kaip parašyta ant pakuotės. Pyrago viršų padengiame paruoštu kremu ir pabarstome
kokoso drožlėmis.
Abu kartus kepiau skirtingose formose:
1 variantas formos dydis 29x22 cm,
2 variantas formos dydis 26x19 cm.
Taigi siūlyčiau kepti mažesnėje, nes gaunasi gražesnis pjūvis :)
Skanaus!