2012 m. lapkričio 2 d., penktadienis

Lašišinis upėtakis su citrininiu majonezu

Šį receptą radau vienoje iš parduotuvės "Rimi" skrajučių. Pirmą kartą paragavus, labai patiko ir šis patiekalas yra gana dažnai gaminamas mūsų namuose.


8 lašišinio upėtakio gabalėlių (apie 1 kg)
druskos, citrinpipirių
200 g majonezo
1 citrinos


Upėtakio gabalėlius įtriname druska ir citrinpipiriais, paliekame apie 1 val. Majonezą sumaišome su tarkuota citrinos žievele ir jos sultimis.
Kiekvieną gabalėlį padedame ant folijos, aptepame citrininiu majonezu ir užspaudžiame viršų (galima ir neužspaudinėti, tada skystis nuo žuvies išgaruotų). Sudedame ant kepimo skardos ir kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min. Patiekiame su ryžiais, keptomis bulvėmis ar daržovėmis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą