2018 m. balandžio 17 d., antradienis

Česnakinės šviežių morkų salotos

Dar iš vaikystės atsimenu, kaip mama darydavo salotas iš šviežių morkų su razinomis. Toks saldus salotų variantas buvo gaminamas gana dažnai, matyt dėl to, kurį laiką į morkas žiūrėti negalėjau, atsivalgiau. Kartą besisvečiuojant pas vyro gimines teko paragauti kitokio morkų salotų skonio, jis man žymiai labiau patiko. Aš, kaip česnako ir keptos duonos mėgėja, šias salotas įsimylėjau :)

šviežių morkų
fermentinio sūrio
juodos duonos
česnako
majonezo

Morkas nuplauname, nulupame ir sutarkuojame burokine tarka. Sūrį ir duoną supjaustome mažais kubeliais. Duoną paskrudiname orkaitėje arba apkepame keptuvėje. Susmulkiname česnaką. Viską sumaišome.


Skanaus!

2018 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Rageliai su nutella

Kai norisi kažko paprasto, greito ir skanaus (receptas iš čia).


250 g šalto sviesto
250 g tepamo varškės sūrio (ėmiau Philadelphia)
50 g cukraus
280 g miltų
žiupsnelio druskos
nutellos įdarui



Minkštą sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. įdedame sūrio ir dar paplakame. Atskirame inde miltus sumaišome su druska, dalimis suberiame į sviesto masę. Išmaišome iki vientisos masės. Tešlą suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame šaldytuve apie 2 val.
Iš atšaldytos tešlos dalies iškočiojame apskritimą, supjaustome į 8 dalis, patepame nutella kremu ir susukame ragelius. Išdėliojame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.


Skanaus!