(Šis tortas bubo gamintas mano tėvams, senelių dienos proga, ant lapų surašyti jų anūkų vardai)
Biskvitui:
200 g cukraus
200 g medaus
200 g sviesto
žiupsnelio druskos
žiupsnio meduolių prieskonių
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
450 g miltų
2 arb.šaukštelių kepimo miltelių
Kremui:
400 g grietinėlės (36% riebumo)
300 g grietinės (30% riebumo)
100 g cukraus
žiupsnis vanilinio cukraus
1/2 citrinos sulčių
Sulaistymui:
150 ml vandens
1 valg. šaukšto cukraus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
Kepame biskvitą:
Į puodą sudedame cukrų, medų, sviestą, druską ir meduolių prieskonius. Kaitiname ant silpnos ugnies maišydami, kol gausitme vientisą masę ir ji užvirs, tada nuimame nuo ugnies. Masę atvėsiname.
Į atvėsusią masę po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame juos į plakinį. Maišome kol gausime visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) ir kepame iki 175°C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. (iki sauso pagaliuko).
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname į keturias dalis.
Ruošiame kremą:
Į dubenį sudedame visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakame elektriniu plaktuvu, kol gausime standžią masę.
Sulaistymui:
Užviriname vandenį, jame ištirpiname cukrų, supilame citrinos sultis, išmaišome ir atvėsiname.
Surenkame tortą:
Į tortinę dedame biskvitą, jį sulaistome paruoštu vandeniu, sudedame 1/3 dalį kremo. Ant viršaus dedame antrą biskvitą, jį sulaistome ir dedame dar 1/3 dalį kremo. Dedame trečią biskvitą jį taip pat sulaistome ir sudedame likusį kremą. Paskutinį biskvitą sulaistome ir suvilginta plokštuma dedame ant kremo. Tortą uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą. Tortą šaldytuve palaikome bent per naktį (šis tortas būna skanesnis šaldytuve pastovėjęs ilgiau). Puošiame pagal fantaxiją.
Skanaus!