350 g kreminės varškės
2-3 valg. šaukštų cukraus pudros
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
75 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
1 valg. šaukštų kakavos
2 pakuotės sausainių (pvz. Gaidelis)
apie 100 ml pieno
50 g smulkinto šokolado
šokolado aptepimui
Minkštą sviestą su cukraus pudra išsukame iki
purumo. Įdedame varškės ir vėl išsukame. 1/3 dalį įdaro sumaišome su kakava ir
smulkintu šokoladu, kitą 2/3 dalį su vaniliniu cukrumi.
Pasitiesiame didelį gabalą folijos. Prieš
surenkant namelį kiekvieną sausainį trumpam pamerkiame į pieną, iš sausainių
išklojame stačiakampį (3x6), aptepame juos kakavine mase. Ant viršaus sudedame
sausainius, ant jų sudedame vanilinę masę (stengiamės, kad ji būtų daugiau
centre išilgai stačiakampio). Po to pakeliame du folijos kraštus ir sudedame
„namuką“, suspaudžiame viršuje, kad neišsibėgtų ir dedame į šaldytuvą (geriausiai
per naktį). Atšaldytą išvyniojame iš folijos ir aptepame lydytu šokoladu.
Skanaus!