Recepto kaip ir nėra. Tingiam savaitgaliui tiesiog idėja pietums :)
šonkauliukų
druskos, juodųjų pipirų, sojos padažo
bulvių
druskos, juodųjų pipirų, aliejaus
Šonkauliukus apibarstome prieskoniais ir paliekame apie 30 min. Bulves nuskutame, išplauname ir supjaustome. Apibarstome druska, juodaisiais pipirais, trupučiu aliejaus. Šonkauliukus ir bulves sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val.
Skanaus!
2019 m. birželio 23 d., sekmadienis
2019 m. birželio 21 d., penktadienis
Jogurtinis tortas su šilauogėmis
Receptą nusižiūrėjau knygoje „Saulėtos Virtuvės Saldumynų Knyga“. Tortas lengvai pagaminamas, labai gaivus, puikiai tinkas vasaros sezonui. Be to uogas ir jogurto skonį galima drąsiai keisti į savo mėgstamiausius.
Biskvitui:
3 mažesnių kiaušinių
120 g cukraus
40 g aliejaus
2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
180 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Sirupui:
800 ml vandens
70 g cukraus
1 citrinos sulčių
Kremui:
350 ml riebios grietinėlės (35% riebumo)
120 g cukraus
350 ml mėlynių jogurto
25 g želatinos
70 ml vandens
200 g šilauogių
Skanaus!
Biskvitui:
3 mažesnių kiaušinių
120 g cukraus
40 g aliejaus
2 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
180 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
0,5 arb. šaukštelio druskos
Sirupui:
800 ml vandens
70 g cukraus
1 citrinos sulčių
Kremui:
350 ml riebios grietinėlės (35% riebumo)
120 g cukraus
350 ml mėlynių jogurto
25 g želatinos
70 ml vandens
200 g šilauogių
Kepame biskvitą.
Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakame iki
purumo. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilame aliejų. Kitame dubenyje
sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską. Miltų mišinį supilame į plakinį
ir maišome, kol neliks sausų miltų. Paruoštą tešlą supilame į kepimo popieriumi
išklotą kepimo formą (naudojau 26 cm) ir kepame iki 180⁰ C įkaitintoje
orkaitėje apie 20 min. (iki sauso pagaliuko). Iškepusį biskvitą atvėsiname.
Ruošiame sirupą.
Nedideliame dubenėlyje maišome vandenį, cukrų ir citrinos
sultis, kol cukrus ištirps.
Ruošiame kremą.
Į nedidelį dubenėlį suberiame želatiną, ją užpilame vandeniu
ir paliekame išbrinkti.
Į kitą dubenį supilame šaltą grietinėlę ir elektriniu
plaktuvu išplakame iki minkštų putų. Tada suberiame miltelinį cukrų ir
išplakame iki standžių putų. Neperplakame. Supilame mėlynių jogurtą ir
išmaišome.
Išbrinkusią želatiną ištirpiname (ar garų vonelėje, ar mikrobangėje).
Atvėsiname iki kambario temperatūros ir nuolat maišydami kremą, lėtai plona
srovele supilame želatiną.
Į kremą įmaišome šilauoges.
Surenkame tortą.
Ant torto padėklo padedame biskvitą. Jį sulaistome puse
paruošto sirupo. Apjuosiame biskvitą torto formos sienele. Ant biskvito
supilame paruoštą kremą. Paviršių išlyginame. Dedame į šaldytuvą ir palaikome
per naktį, kol visiškai sustings. Sustingusį tortą atsargiai išimame iš formos
ir puošiame pagal savo fantaziją.
Skanaus!
2019 m. birželio 5 d., trečiadienis
Saldūs vafliai
Kai lauke kepina saulė, gal ir ne laikas kalbėti apie žiemą, bet... Šiais metais iš Kalėdų Senelio gavau labai trokštamą vaflių keptuvę. Kai pradėjau naudoti negalėjau sustoti. Vaflius valgome labai, laaabai dažnai. Juo labiau, kad truputį pakeitus ingridientus, skonis gaunasi vis kitoks. Išbandėme paprastus, aplietus šokoladu, viduje su įvairiais šokoladais, su citrusinių vaišių žievelėmis, su uogomis, su irisais, šokoladinius ar kavos skonio. Ir išskirti kuris skonis mums labiausiai patiko negaliu, visi superiniai. Pagrindą tešlai radau Beatos Virtuvėje, toliau eksperimentuojame.
3 kiaušinių
4 kupinų valg. šaukštų cukraus
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
150 ml pieno
100 g lydyto sviesto (arba aliejaus)
2 valg. šaukštų grietinės
200 g miltų (pagal poreikį kiekį didiname)
1,5 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Kepame įkaitintoje specialioje keptuvėje. Jei norime, kad vafliai būtų ne minkšti, o traškūs, ataušiname juos ant grotelių.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)