Šokoladinei masei:
125 g kambario temperatūros sviesto
215 g cukraus
2 kiaušiniai
90 g miltų
20 g kakavos
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
50 g ištirpinto juodo šokolado
60 g maltų riešutų
Varškės masei:
50 g kambario temperatūros sviesto
180 g varškės
65 g cukraus
1 valg. šaukšto miltų
1 kiaušinis
Šokoladinei masei:
Sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės.
Į šią masę įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame. Miltus sumaišome
su kakava, kepimo milteliais, druska bei maltais riešutais ir sujungiame su
sviesto mase. Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome. Gausis ganėtinai
tirštoka masė.
Varškės masei:
išplakame varškę su sviestu ir subėrus
likusius produktus dar paplakame viską.
Daugiau nei pusę paruoštos šokoladinės tešlos
paskleidžiame kepimo popieriumi išklotoje kepimo formoje, ant jos dedame
varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę. Kepame iki 170ºC įkaitintoje
orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!