Padas (tešla):
200 g sviesto
300 g miltų
4 valg. šaukštai cukraus
Varškės sluoksnis:
500 g pusriebės varškės
3 kiaušiniai
200 g grietinės
Obuolių sluoksnis:
1 kg obuolių
1 valg. šaukštas cinamono
2 valg. šaukštai rudo cukraus
Į dubenį sudedame miltus, į juos įtarkuojame
sviestą (ištrauktą iš šaldiklio). Peiliais maišome tešlą, įdedame cukrų ir
išmaišome šaukštu. Tešla dedame į šaldytuvą.
Varškę, kiaušinius ir grietinę sutriname
blenderiu.
Obuolius (be seklų ir žievelės) supjaustome
plonomis riekelėmis, įdedame cinamono ir cukraus.
Formos dugną (naudojau 26cm skersmens, su
nuimamais kraštais) išklojame popieriumi. 2/3 sviesto tešlos dedame į formą.
Ant viršaus varškės sluoksnį, ant jo – obuolių. Į likusią 1/3 dalį sviesto
tešlos įdedame 1 valg. šaukštą cukraus ir 1 arb. šaukštelį cinamono. Ir
sudedame ją ant pyrago viršaus.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą