150 g lazdyno riešutų
200 g juodojo šokolado
200 g kambario temperatūros sviesto
1 indelio (400 g) sutirštinto pieno
6-7 vaflių (200 g)
Riešutus beriame į skardą ir kepiname iki 1750C
įkaitintoje orkaitėje 7-8 minutes. Riešutus porą kartų pamaišome. Ištraukiame
iš orkaitės, suberiame į dubenį ir leidžiame atvėsti, po to nulupame luobeles.
Sumalame riešutus kavamale.
Šokoladą sulaužome, dedame į karščiui atsparų
indą ir statome ant puodo su verdančiu vandeniu. Maišydami ištirpiname šokoladą.
Nuimame nuo puodo ir leidžiame atvėsti.
Sviestą plakame kol pabąla ir pasidaro purus.
Tada po truputį pilame sutirštintą pieną ir toliau plakame, kol visą pieną ir
sviestą suplakame į vientisą kremą. Po to pilame šokoladą ir vėl viską plakame.
Į kremą šaukštu įmaišome maltus lazdyno riešutus.
Ant vaflio lakšto tepame 3-4 šaukštus kremo,
ant kremo dedame kitą vaflį ir vėl tepame kremo. Taip ant vaflių sutepame visą
kremą, jo tikrai negailime, kitaip slėgtainis bus sausokas. Viršutinį vafli
paliekame nuogą. Ant slėgtainio viršaus uždedame lentelę, ant jos – kokį sunkų
puodą ir paliekame bent keletui valandų (o geriausia per naktį) pastovėti
šaldytuve.
Kai sustingsta, galima pjaustyti, kaip tik
norisi: plonomis juostelėmis ar stambesniais kvadratėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą