300 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
100 g juodojo šokolado
180 g sviesto
200 g cukraus
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys
½ arb. šaukštelio vanilinio aromato
Miltus sumaišome kartu su druska ir kepimo
milteliais. Sviestą išlydome, įdedame cukrų ir gerai išmaišome. Į sviesto masę
įdedame išplakta kiaušinį su tryniu ir vanilinį aromatą. Į miltų masę dedame
sviestinę ir maišome, kol tešla taps vienalytė. Galiausiai įdedame susmulkintą
šokoladą ir vėl išmaišome. Paruoštą tešlą dedame į šaldytuvą apie 30 min.
Tešlą imame šaukšteliu ir formuojame
kamuoliukus, kuriuos dedame ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos apie
6-7 cm atstumu.
Kepame iki 1500C įkaitintoje
orkaitėje antroje iš viršaus lentynoje apie 18-20 min.
Sausainius, kuriuos nesuvalgome laikome
sandariame inde, nes jie praras savo trapumą ir suminkštės.
Skanaus!
o galima vietoj sviesto idet kepimo margarina? :)
AtsakytiPanaikintiPati nebandžiau, bet manau, kad galima. Kažkaip beveik visada savo kepiniuose naudoju sviestą.
PanaikintiLabai skanus! Aciu uz recepta :)
AtsakytiPanaikintiNėra už ką. Smagu, kad patiko :)
PanaikintiSkanesnių sausainių neteko gaminti... Jie tikrai tobuli! Tiesa, naudojau maždaug šimtu gramų daugiau miltų, nežinau net kodėl. Bet jie tikrai nuostabūs, dėkoju už tokį neapsakomai vertingą atradimą. :)
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko :)
PanaikintiKaip smulkinote šokoladą? :)
AtsakytiPanaikintiJeigu netingiu tai kiekvieną gabalėlį supjaustau į 9 dalis, jei tingiu į 6. Po to šokolado gabaliukus kartu su jo trupiniais įdedu į tešlą.
Panaikinti