Įdarui:
500 g maltos mėsos (dažniausiai naudoju
kalakutieną)
150 ml pieno arba virinto vandens
druskos, pipirų arba mėsos prieskonių
Tešlai:
2 kiaušiniai
1/3 arb. šaukštelio druskos
200 ml vandens arba pieno
500 g miltų
Gaunasi 176 vnt., 1,3 kg koldūnų.
Į faršą sudedame prieskonius ir įpilame vandens.
Viską gerai išmaišome ir paliekame, kol darysime tešlą.
Išplakame kiaušinius, įdedame druskos, įpilame
vandenį arba pieną (ką turime, bandžiau daryti ir skonis sakyčiau visai
nesiskiria). Viską gerai išmaišome. Dedame po truputį miltus. Įdėjus jų apie
350 g tešlą paliekame pastovėti kambario temperatūroje apie 1 val.
Įdedame likusius miltus ir minkome kol tešla
nustos lipti prie rankų. Imame dalį tešlos ir kočiojame apvalų blyną. Tešlą
kočioti plonai, bet kad nebūtų permatoma. Dedame iškočiotą blyną ant formos ir
pradedame dėlioti mėsa. Mėsos nereikia dėti per daug, taip pat žiūrėti, kad ant
kraštų jos nebūtų. Geriausiai mėsą dėti su šaukštuku, truputį ją paspaudžiant.
Kai užpildėm visas skyles, kočiojame naują blyną, kurį dedame ant viršaus. Imame
kočėlą ir pakočiojame su juo viršutinį blyną ant formos. Kočiojame tiek, kad
koldūnų kraštai atsiskirtų (matytųsi metalas). Apverčiame formą ir papurtome.
Iškris dalis koldūnų, o likusius išstumiame pirštais.
Dalį koldūnų šaldysime, todėl lėkštę
pabarstome miltais ir sudedame koldūnus. Pripildytą lėkštę įdedame į kamerą.
Kitus verdame pasūdytame vandenyje apie 5 min. kai koldūnai iškyla į viršų.
Labiausiai mėgstu juos valgyti su gabalėliu sviesto.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą