2025 m. birželio 10 d., antradienis

Pyragas su braškėmis ir traškia viršūne

Labai vasariškas, labai skanus pyragas. Minkštas viduje su traškia plutele viršuje. Su vaniliniais ledais skonis pasaka! Braškes drąsiai galima keisti į vyšnias, avietes, serbentus arba kitomis uogomis / vaisiais. Rekomenduoju!
Receptas čia.



Pyrago pagrindui:
3 kiaušiniai
100g cukraus
100ml pieno
80ml aliejaus
210g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių

Įdarui:
300g braškių

Trupiniams:
75g miltų
30g manų kruopų
60g cukraus
75g kambario temperatūros sviesto
30g migdolų plokštelių (galima keisti kitais mėgstamais riešutais)
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus



Kiaušinius su cukrumi išplakame iki purios masės. Įpilame pieno ir aliejaus, išmaišome. Atsargiai įmaišome persijotus mitus su kepimo milteliais.
Pusę braškių supjaustome kubeliais, kitą pusę puselėmis arba į 4 dalis.
Kubeliais supjaustytas braškes įmaišome į pyrago tešlą ir paskirstome ją kepimo popieriumi išklotoje skardoje (galima kepti 26cm skersmens formoje, aš kepiai stačiakampėje 30x19cm). Ant viršaus sudedame likusias braškes.
Trupiniams skirtus produktus sumaišome, kad gautume trupinius. Pabarstome jais pyragą. Kepame iki 180°C įkaitintoje orkaitėje (režimas viršus apačia, be ventiliatoriaus) apie 45min.



Skanaus!