Receptą pamačiau čia ir susigundžiau išbandyti. Ingridientai labai paprasti, tiesa nepasigamina labai greitai, bet pastangos tikrai to vertos. Saldainiai patiko labai labai. Net negalėčiau išskirti kurio skonio man patiko labiausiai, nes kiekvieni savaip skanūs. Iš nurodyto kiekio gavosi apie 60 vnt. saldainių (kiekis priklauso nuo dydžio).
Traškiems trupiniams:
300 g miltų
200 sviesto
100 g cukraus
Suklijavimo "masei":
250 g mascarpone sūrio
100 g baltojo šokolado
100 g pieninio šokolado su smulkintais lazdynų riešutais
100 g juodojo šokolado
Apvoliojimui:
cukraus pudros (labiau tiktų smulkinti vaniliniai vafliai ar kokosų drožlės)
smulkintų graikinių riešutų (tinka bet kokie)
kakavos miltelių
Trupiniams į dubenį suberiame mitus ir cukrų, sudedame gabaliukais supjaustytą sviestą. Masę triname tarp pirštų kol gausime trupinius. Iškepame trupinius įkaitintoje keptuvėje. Kepiau per du kartus, kiekvieną kartą užtrukau apie 10-15 min. Trupinius kepiau ant vidutinės ugnies nuolat maišant. Iškeptus trupinius atvėsiname.
Ištirpiname visas šokolado rūšis (kiekvieną atskirai).
Į dubenį suberiame 1/3 dalį trupinių, sudedame 1/3 dalį mascarpone sūrio, išmaišome. Supilame išlydytą baltąjį šokoladą ir išmaišome.
Į kitą dubenį suberiame dar vieną 1/3 dalį trupinių, sudedame 1/3 mascarpone sūrio, išmaišome. Supilame išlydytą pieninį šokoladą, išmaišome.
Tą pati pakartojame su likusiais trupiniais, mascarpone sūriu ir juoduoju šokoladu.
Visas tris mases dedame į šaldytuvą, kad atšaltų ir būtų galima formuoti saldainius.
Iš atšalusių tešlų suformuojame norimo dydžio saldainius. Baltojo šokolado saldainius apvoliojame cukraus pudroje, pieninio šokolado - riešutuose, juodojo šokolado - kakavos milteliuose.
Paliekame dar šaldytuve, kad sutvirtėtų.
Patiekiame lėkštutėje prie kavos, arba supakuojame į dėžutę ir įteikiame kaip dovaną.
Skanaus!
2021 m. kovo 29 d., pirmadienis
Virto kumpio salotos
Šių salotų receptą turiu iš mamos. Greita, paprasta ir skanu. Tinka tiek vakarienei, tiek šventiniam stalui.
300 g pekino kopūsto
300 g virto kumpio
200 g sūrio
3 didesnių pomidorų
druskos, juodųjų pipirų, majonezo
Kopūstą susmulkiname. Virtą kumpį ir sūrį supjaustome kubeliais. Iš pomidoro išimame minkštimą ir kas liko supjaustome kubeliais. Viską sumaišome, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir majonezu.
Skanaus!
300 g pekino kopūsto
300 g virto kumpio
200 g sūrio
3 didesnių pomidorų
druskos, juodųjų pipirų, majonezo
Kopūstą susmulkiname. Virtą kumpį ir sūrį supjaustome kubeliais. Iš pomidoro išimame minkštimą ir kas liko supjaustome kubeliais. Viską sumaišome, pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir majonezu.
Skanaus!
Lašišos užtepėlė su lydytu sūriu
Labai paprastas užkandis, bet labai gražus ir be galo gardus (receptas iš čia).
125 g rūkytos lašišos
50 lydyto sūrio
juodos duonos
Juodą duoną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Paskrudiname orkaitėje.
Lašišą smulkiai supjaustome, sumaišome su lydytu sūriu. Gautą masę užtepame ant duonos. Papuošiame žalumynais.
Skanaus!
125 g rūkytos lašišos
50 lydyto sūrio
juodos duonos
Juodą duoną supjaustome norimo dydžio gabalėliais. Paskrudiname orkaitėje.
Lašišą smulkiai supjaustome, sumaišome su lydytu sūriu. Gautą masę užtepame ant duonos. Papuošiame žalumynais.
Skanaus!
Vištienos užkandis su pievagrybiais
Artėjant Velykoms pasidalinsiu keliais labai skaniais patiekalais.
Naujai išbandytas puikaus skonio užkandis (receptas iš čia).
150 g rūkytos vištienos
200 g pievagrybių
3 kiaušiniai
majonezo
Vištieną smulkiai supjaustome. Pievagrybius nuvalome, smulkiai supjaustome ir apkepame aliejuje. Kiaušinius išverdame ir smulkiai supjaustome. Viską sumaišome su majonezu ir sudedame į šaukštelius.
Skanaus!
150 g rūkytos vištienos
200 g pievagrybių
3 kiaušiniai
majonezo
Vištieną smulkiai supjaustome. Pievagrybius nuvalome, smulkiai supjaustome ir apkepame aliejuje. Kiaušinius išverdame ir smulkiai supjaustome. Viską sumaišome su majonezu ir sudedame į šaukštelius.
Skanaus!
2021 m. kovo 1 d., pirmadienis
Apelsinų ir kivi salotos
Kas sakė, kad valgyti žaliai neskanu?! Tas tikrai neragavo šių salotų. Receptas iš čia. Šios salotos tai puiki dienos pradžia.
2 apelsinų
2 kivi
1 saujelė razinų
1 saujelė graikiškų riešutų
1 arb. šaukštelio medaus
1 valg. šaukšto apelsinų sulčių
Iš pusės apelsino nuspaudžiame sultis kitus nuskutame ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kivius taip pat nuskutame ir supjaustome. Į dubenį sudedame apelsinus, kivius, riešutus ir razinas. Užpilame medumi ir apelsinų sultimis, išmaišome.
Skanaus!
Burokėlių salotos su raugintais kopūstais
Receptą radau kažkur internete, užrašiau sau, bet nuorodos neišsaugojau :( Salotų skonis labai priklauso nuo prieskonių kiekio, be to galima į salotas įdėti mėgstamų riešutų ir kos taps dar gardesnės.
2 burokėlių
1 morkos
raugintų kopūstų
1 skiltelė česnako
druskos, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių
alyvuogių aliejaus
Burokėlius ir morką smulkiai sutarkuojame, sumaišome su raugintais kopūstais. Įdedame sutrintą česnako skiltelę. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Užpilame šlakelį aliejaus. Išmaišome ir dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą.
Skanaus!
2 burokėlių
1 morkos
raugintų kopūstų
1 skiltelė česnako
druskos, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos miltelių
alyvuogių aliejaus
Burokėlius ir morką smulkiai sutarkuojame, sumaišome su raugintais kopūstais. Įdedame sutrintą česnako skiltelę. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais ir paprika. Užpilame šlakelį aliejaus. Išmaišome ir dedame 2-3 valandoms į šaldytuvą.
Skanaus!
Raugintų kopūstų salotos su obuoliais
Šiandien dar vienas sveikų salotų receptas. Savo nuožiūra sudėti produktai į vieną dubenį davė labai gerą rezultatą.
250 g raugintų kopūstų
50 g džiovintų spanguolių
2 obuolių
0,5 morkos
Obuolius ir morką sutarkuojame burokėliu tarka. Visus ingridientus sumaišome. Norint, galima pridėti mėgstamų prieskonių, bet man šios salotos labai skanios be jokių pagardų.
Skanaus!
Avokado majonezas
Majonezo receptą radau čia. Labai paprastas gaminimas. Tiesa, turėjau nelabai gerai prinokusius avokadus ir mano blenderis matyt per silpnas, nes masę sumalė, bet ne iki kreminės konsistencijos, liko mažų grūdelių. Skonio atžvilgiu netrukdė, gavosi skanus ir sveikas majonezas.
1,5 vnt. avokadų
0,5 citrinos (tinka ir geltona)
1 skiltelė česnako
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
druskos, juodųjų pipirų, muskato riešuto
Avokadą nulupame ir supjaustome. Iš citrinos išspaudžiame sultis. Į blenderį sudedame avokadą, česnaką, supilame citrinos sultis, aliejus, įberiame druskos, juodųjų pipirų, malto muskato ir viską sumalame. Paragaujame ir jei trūksta, įberiame dar prieskonių.
Skanaus!
2021 m. sausio 20 d., trečiadienis
Žalių burokėlių, obuolių ir morkų salotos
Receptas iš šio internetinio puslapio. Labai skanu pagardinti msalotas šiuo majonezu. Sveika ir skanu, rekomenduoju.
1 burokėlio
1 didesnės morkos
1 didesnio (ar 2 mažesnių) obuolio
1 saujos graikinių riešutų
0,5 citrinos sulčių
druskos, juodųjų pipirų
Morkas, obuolius ir burokėlį nuskutume ir supjaustome plonais šiaudeliais. Sumaišome. Užpilame citrinos sultimis, įberiame riešutus, druskos ir juodųjų pipirų, išmaišome. Paliekame šaldytuve apie 2 val. pasimarinuoti.
Norint pagardiname majonezu.
Skanaus!
Salotos su džiovintais pomidorais
Gaivios ir skanios salotos tiems, kas mėgsta džiovintus pomidorus (receptas iš čia).
300 g salotų
16 vnt. vyšninių pomidorų
2 agurkų (arba pusės ilgojo)
8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
(1 svogūno)
Padažui:
0,5 citrinos
1 valg. šaukštų skysto medaus
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 arb. šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
Jei mėgstame svogūnus, tai nulupame vieną ir smulkiai supjaistome. Salotas išplauname, nusausiname ir sudraskome gabaliukais. Pomidoriukus supjaustome pusiau. Agurkus supjaustome griežinėliais (jei naudojame ilgus, tai smulkiau). Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis.
Padažui iš citrinos išspaudžiame sultis, supilame medų, aliejų, suberiame druskos, juodųjų pipirų, išmaišome.
Į dubenį sudedame salotas, užpilame padažu. Sudedame pomidorus, agurkus ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską išmaišome.
Skanaus!
300 g salotų
16 vnt. vyšninių pomidorų
2 agurkų (arba pusės ilgojo)
8 vnt. saulėje džiovintų pomidorų
(1 svogūno)
Padažui:
0,5 citrinos
1 valg. šaukštų skysto medaus
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
0,5 arb. šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
Jei mėgstame svogūnus, tai nulupame vieną ir smulkiai supjaistome. Salotas išplauname, nusausiname ir sudraskome gabaliukais. Pomidoriukus supjaustome pusiau. Agurkus supjaustome griežinėliais (jei naudojame ilgus, tai smulkiau). Saulėje džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis.
Padažui iš citrinos išspaudžiame sultis, supilame medų, aliejų, suberiame druskos, juodųjų pipirų, išmaišome.
Į dubenį sudedame salotas, užpilame padažu. Sudedame pomidorus, agurkus ir saulėje džiovintus pomidorus. Viską išmaišome.
Skanaus!
2021 m. sausio 19 d., antradienis
Kiniško kopūsto ir agurkų salotos
Betvarkant savo kompiuterį radau failų su įrašytais receptais iš interneto, ten atradau ir šias salotas. Gaila, kad anksčiau receptus įrašydavau be šaltinio, tad ir čia jį nurodyti negaliu. Salotos labai paprastos, bet kartu ir labai skanios. Kiekis ir proporcijos labai priklausonuo valgytojų kiekio ir mūsų skonio receptorių. Čia nurodau kiekį maždaug trims porcijoms.
2 saujų kiniško kopūsto
1 agurko
1 sauja graikinių riešutų
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Kopūstą, agurką ir riešutus susmulkiname. Įpilame aloejaus, įberiame juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišome.
Skanaus!
2 saujų kiniško kopūsto
1 agurko
1 sauja graikinių riešutų
1 valg. šaukšto aliejaus
druskos, juodųjų pipirų
Kopūstą, agurką ir riešutus susmulkiname. Įpilame aloejaus, įberiame juodųjų pipirų ir druskos. Viską išmaišome.
Skanaus!
Riešutų ir sėklų majonezas
Majonezas gaminamas labai paprastai ir greitai. Tai puikus ir sveikas pagardas prie bet kurių salotų.
Majonezui:
20 g anakardžių riešutų
20 g saulėgražų sėklų
3 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
50-100 ml vandens
3 skiltelės česnako
1/2 valg. šaukšto maltų garstyčių
1/4 arb. šaukštelio ciberžolės
1/2 arb. šaukštelio druskos
Majonezui skirtus produktus sudedame į blenderį ir viską sumalame. Tik pilame 50 ml vandens ir po malimo žiūrime konsistenciją, jei per tiršta įpilame dar vandens.
Skanaus!
Majonezui:
20 g anakardžių riešutų
20 g saulėgražų sėklų
3 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
1 valg. šaukšto citrinos sulčių
50-100 ml vandens
3 skiltelės česnako
1/2 valg. šaukšto maltų garstyčių
1/4 arb. šaukštelio ciberžolės
1/2 arb. šaukštelio druskos
Majonezui skirtus produktus sudedame į blenderį ir viską sumalame. Tik pilame 50 ml vandens ir po malimo žiūrime konsistenciją, jei per tiršta įpilame dar vandens.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)