Receptą visai atsitiktinai pamačiau 15min.lt internetiniame puslapyje. Iš aprašymo pasirodė, kad keksiukai turėtų būti labai skanūs, pavasariu kvepiantys, tad pabandžiau išsikepti. Tikrai nepasigailėjau, jų skonis puikus.
240 g miltų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
200 g natūralaus jogurto
100 ml aliejaus
200 g cukraus
2 didelių kiaušinių
1 citrinos (žievelių + 2 valg. šaukštų sulčių)
2 valg. šaukštų aguonų
Į didesnį dubenį įsijojame miltus, suberiame kepimo miltelius, cukrų ir aguonas, išmaišome.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius. Sudedame jogurtą, citrinos žieveles, įpilame aliejų ir citrinos sultis. Viską išmaišome.
Skystą masę supilame į sausus produktus ir išmaišome.
Kepame iki 175⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min. (ar iškepę patikriname mediniu pagaliuku).
Iš nurodyto kiekio gavosi 15 vnt. keksiukų.
Skanaus!
2020 m. gegužės 20 d., trečiadienis
2020 m. gegužės 1 d., penktadienis
Bulvių "bombos" su kopūstais ir dešrelėmis
Patiekalas puikiai atitinka savo pavadinimą, tikros bombos skonio atžvilgiu. Mums patiko labai, labai. Receptą pamačiau čia ir kitą dieną jau gaminau. Nuo šiol jas gaminsime tikrai dažnai, nes minimum pastangų, minimum produktų, o rezultatas 10/10. Be to dešreles galima pakeisti mėhstama mėsa ar net žuvimi. Iš nurodyto kiekio man gavosi 8 "bombos", tiesa jų kiekus priklauso irgi nuo dydžio.
900 g skustų bulvių
400 g rūkytų dešrelių
300 g kopūstų
1 valg. šaukšto aliejaus
2 arb. šaukštelių druskos
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1 arb. šaukštelio raudonosios paprikos miltelių
Bulves supjaustome vieno kasnio gabaliukais. Susmulkiname kopūstus, supjaustome dešreles. Sumaišome daržoves su dešrelėmis. Suberiame druską, pipirus, paprikos miltelius, supilame aliejų ir viską išmaišome. Iš folijos iškerpame 8 kvadratus. Į kvadrato vidurį sudedame daržovių-dešrelių masę (dėjau apie 7 valg. šaukštus ir užspaudžiame foliją viršuje. Taip suformuojame visas "bombas". Dedame jas į kepimo skardą ir užpilame verdančiu vandeniu (maždaug kad "bombas" apsemtų iki vidurio). Kepame iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Kepimo eigoje patikriname ar neišgaravo vanduo, jei jo nėra - pripilame dar. Patiekiant galima ant viršaus užberti mėgstamų prieskonių.
Skanaus!
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)