110 g sviesto
75 g tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušiniai
žiupsnelis maltos paprikos
½ arb. šaukštelio druskos
185 g miltų
Aptepimui:
1 išplaktas kiaušinis
Papuošimui:
kmynų
Minkštą sviestą suplakti iki putų. Įdėti sūrį,
kiaušinius, prieskonius ir gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti miltus. Tešlą 1
valandai pastatyti vėsioje vietoje. Po to plonai iškočioti ant stalo
(tešlalentės), apibarstyto nedideliu miltų kiekiu ir išspausti žiedelius. Juos
sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušiniu, žiedelius
apibarstyti kmynais. Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-12 minučių
2000C temperatūroje (kol gražiai paruduos). Atvėsinti ant grotelių.
Skanaus!
Labai gražūs žiedeliai. Iš pradžių net pagalvojau, kad tai mažos baronkėlės-traškučiai (ar kaip ten juos vadina) :)
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiAs irgi iskart pagalvojau apie "baronkas" :D Gali konkuruoti su Vilniaus duona ;) Beje, jos tokio pat kietumo?
AtsakytiPanaikintiIki konkurencijos tai man tikrai dar toli :) Ne, jos ne kietos, sakyčiau, kad gan minkštos. Jei pagulėtų kokią parą tai manau truputį sukietėtų, bet mūsų namuose tiek neišguli :)
PanaikintiKokie fainuoliai žiedeliai ir tokie vienodi :) tikros baronkytės...
AtsakytiPanaikintiTaip, atrodo šauniai ir skonis geras. Pirmą kartą pagaminus turėjau vaikus vaikyti nuo lėkštės :)
PanaikintiKatik pasigaminau šiuos šaunius žiedelius, tik su sezamo sėklomis. Be galo skanu! Neįmanoma atsivalgyti šitokių skanėstų :) Labai dėkoju už receptą :)
AtsakytiPanaikintiKatik išsikepiau šiuos skanučius žiedelius. Labai skanu ir neįmanoma atsivalgyti :D Labai ačiū už nuostabų receptą :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :) ir ačiū, kad surandate laiko užsukti ir palikti komentarą :)
PanaikintiAr turi daug sviesto/riebalų išbėgti? ar čia man kas nors nesigavo? Dėjau viską pagal receptą, bet tešla buvo per minkšta, nesupratau, o taip skaniai nuotraukose atrodo :)
AtsakytiPanaikintiSausainiukai gaunasi ne tik gražūs bet ir skanūs :)
PanaikintiTešla neturi būti nei labai minkšta, nei labai kieta. Dariau tikrai ne kartą ir visada pavykdavo. Gal nedėjote tešlos į šaldytuvą, ar per trumpai laikėte?
Beja manau, kad čia tikrai netinka nei kepimo margarinas, nei riebalų mišinys. Kepant sausainiai lyg putoja, riebalų išbėga, neperkepame ir atvėsiname ant grotelių.