2012 m. gegužės 3 d., ketvirtadienis

Varšuvos žiedeliai su kmynais

Šį receptą radau knygoje "Kepiniai" (leidykla Gamta).


110 g sviesto
75 g tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušiniai
žiupsnelis maltos paprikos
½ arb. šaukštelio druskos
185 g miltų

Aptepimui:
1 išplaktas kiaušinis

Papuošimui:
kmynų


Minkštą sviestą suplakti iki putų. Įdėti sūrį, kiaušinius, prieskonius ir gerai išmaišyti. Galiausiai įmaišyti miltus. Tešlą 1 valandai pastatyti vėsioje vietoje. Po to plonai iškočioti ant stalo (tešlalentės), apibarstyto nedideliu miltų kiekiu ir išspausti žiedelius. Juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušiniu, žiedelius apibarstyti kmynais. Kepti iš anksto įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-12 minučių 2000C temperatūroje (kol gražiai paruduos). Atvėsinti ant grotelių.


Skanaus!

11 komentarų:

  1. Labai gražūs žiedeliai. Iš pradžių net pagalvojau, kad tai mažos baronkėlės-traškučiai (ar kaip ten juos vadina) :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As irgi iskart pagalvojau apie "baronkas" :D Gali konkuruoti su Vilniaus duona ;) Beje, jos tokio pat kietumo?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iki konkurencijos tai man tikrai dar toli :) Ne, jos ne kietos, sakyčiau, kad gan minkštos. Jei pagulėtų kokią parą tai manau truputį sukietėtų, bet mūsų namuose tiek neišguli :)

      Panaikinti
  3. Kokie fainuoliai žiedeliai ir tokie vienodi :) tikros baronkytės...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, atrodo šauniai ir skonis geras. Pirmą kartą pagaminus turėjau vaikus vaikyti nuo lėkštės :)

      Panaikinti
  4. Katik pasigaminau šiuos šaunius žiedelius, tik su sezamo sėklomis. Be galo skanu! Neįmanoma atsivalgyti šitokių skanėstų :) Labai dėkoju už receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Katik išsikepiau šiuos skanučius žiedelius. Labai skanu ir neįmanoma atsivalgyti :D Labai ačiū už nuostabų receptą :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko :) ir ačiū, kad surandate laiko užsukti ir palikti komentarą :)

      Panaikinti
  6. Ar turi daug sviesto/riebalų išbėgti? ar čia man kas nors nesigavo? Dėjau viską pagal receptą, bet tešla buvo per minkšta, nesupratau, o taip skaniai nuotraukose atrodo :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sausainiukai gaunasi ne tik gražūs bet ir skanūs :)
      Tešla neturi būti nei labai minkšta, nei labai kieta. Dariau tikrai ne kartą ir visada pavykdavo. Gal nedėjote tešlos į šaldytuvą, ar per trumpai laikėte?
      Beja manau, kad čia tikrai netinka nei kepimo margarinas, nei riebalų mišinys. Kepant sausainiai lyg putoja, riebalų išbėga, neperkepame ir atvėsiname ant grotelių.

      Panaikinti