135 g miltų
1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
2 valg. šaukštai cukraus
130 ml pieno
1 kiaušinis
2 valg. šaukštai lydyto sviesto
Išmaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir
cukrų dideliame dubenyje. Atskirame inde išplakame pieną ir kiaušinį, tada
supilame išlydytą sviestą (arba aliejų). Pieno mišinį supilame į miltų mišinį
ir plakame, kol gausime vientisą tešlą. Paliekame keletui minučių pastovėti. Vidutinėje
temperatūroje įkaitiname keptuvę ir ištirpiname joje gabaliuką sviesto (arba
patepame aliejumi). Kai jis ištirps – pilame samtį tešlos. Palaukiame, kol
blyno paviršiuje susidarys burbuliukai ir apverčiame. Kepame, kol blynas iš
abiejų pusių įgis auksinį atspalvį ir pakils iki 1cm storio.
Galima valgyti su mėgstama uogiene, arba
apšlakstydami klevų sirupu, arba papildomu gabalėliu sviesto.
O taip atrodo tie patys blynai, tik keti sausoje keptuvėje
O taip atrodo tie patys blynai, tik keti sausoje keptuvėje
Skanaus!
Blynai tikrai skanūs ! :)
AtsakytiPanaikintiMūsų šeimynai irgi patinka :)
PanaikintiNerealus
AtsakytiPanaikinti