8 vištienos blauzdelės
4 arb. šaukšteliai aliejaus
2 arb. šaukšteliai sojos padažo (galima ir nedėti)
2 valg. šaukštai švelnaus žemės riešutų
sviesto
2 valg. šaukštai pomidorų padažo
bulvės
Šaltu vandeniu nuplauname blauzdeles, nuvarviname
ir nupjauname odelę. Apibarstome česnakine druska ir marinuojame apie 20min. Bulves
nuskutame ir verdame 10 min. Įdedame į folija išklota skardą, apipurškiame
aliejumi. Aštriu peiliu kiekvienoje blauzdelėje padarome po tris-keturias įpjovas.
Paruošta mase storu sluoksniu aptepame blauzdeles ir sudedame į kitą folija
išklota skardą. Dvi skardas įdedame į orkaitę ir kepame 20 min. 2000C
temperatūroje. Po to apverčiame blauzdeles ir apšlakstome riešutų sviesto ir
mėsos sulčių mišiniu. Toliau kepame 20 min. (arba tol, kol įdūrus peiliu bėgs
skaidrios sultys ir iškeps bulvės).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą