2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Vištiena, aptepta padažu

Šį receptą radau kūdikio mitybai skirtoje knygoje. Patiko tiek mažiems, tiek dideliems.


8 vištienos blauzdelės
4 arb. šaukšteliai aliejaus
2 arb. šaukšteliai sojos padažo (galima ir nedėti)
2 valg. šaukštai švelnaus žemės riešutų sviesto
2 valg. šaukštai pomidorų padažo
bulvės


Šaltu vandeniu nuplauname blauzdeles, nuvarviname ir nupjauname odelę. Apibarstome česnakine druska ir marinuojame apie 20min. Bulves nuskutame ir verdame 10 min. Įdedame į folija išklota skardą, apipurškiame aliejumi. Aštriu peiliu kiekvienoje blauzdelėje padarome po tris-keturias įpjovas. Paruošta mase storu sluoksniu aptepame blauzdeles ir sudedame į kitą folija išklota skardą. Dvi skardas įdedame į orkaitę ir kepame 20 min. 2000C temperatūroje. Po to apverčiame blauzdeles ir apšlakstome riešutų sviesto ir mėsos sulčių mišiniu. Toliau kepame 20 min. (arba tol, kol įdūrus peiliu bėgs skaidrios sultys ir iškeps bulvės).


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą