2012 m. gegužės 2 d., trečiadienis

Vilmos obuolių-varškės pyragas

Šį receptą nusižiūrėjau laidoje "Beatos virtuvė" ir pabandžiau pasigaminti.


Padas (tešla):
200 g sviesto
300 g miltų
4 valg. šaukštai cukraus

Varškės sluoksnis:
500 g pusriebės varškės
3 kiaušiniai
200 g grietinės

Obuolių sluoksnis:
1 kg obuolių
1 valg. šaukštas cinamono
2 valg. šaukštai rudo cukraus



Į dubenį sudedame miltus, į juos įtarkuojame sviestą (ištrauktą iš šaldiklio). Peiliais maišome tešlą, įdedame cukrų ir išmaišome šaukštu. Tešla dedame į šaldytuvą.
Varškę, kiaušinius ir grietinę sutriname blenderiu.
Obuolius (be seklų ir žievelės) supjaustome plonomis riekelėmis, įdedame cinamono ir cukraus.
Formos dugną (naudojau 26cm skersmens, su nuimamais kraštais) išklojame popieriumi. 2/3 sviesto tešlos dedame į formą. Ant viršaus varškės sluoksnį, ant jo – obuolių. Į likusią 1/3 dalį sviesto tešlos įdedame 1 valg. šaukštą cukraus ir 1 arb. šaukštelį cinamono. Ir sudedame ją ant pyrago viršaus.
Kepame 1750C temperatūroje apie 1,5val.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą