2015 m. balandžio 16 d., ketvirtadienis

Grietiniečiai

Kai norisi kažko paprasto ir skanaus (receptas iš čia).



Tešlai:
400 g miltų
100 g grietinės
100 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos

Įdarui:
150 g varškės
1 kiaušinis
3 valg. šaukštų kondensuoto pieno
30 g miltų
žiupsnelio cinamono


Paruošiame įdarą:
Kiaušinį paplakame, kad susijungtų trynys su baltymu. Įdedame varškės ir supilame kondensuoto pieno, išmaišome. Įberiame cinamono ir miltų, išmaišome, kad miltai pasiskirstytų. Jei įdaras atrodys skystokas, galima įdėti dar truputį miltų.

Paruošiame tešlą:
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės. Įmušame kiaušinį ir dar paplakame. Sudedame grietinę, išmaišome. Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dalimis beriame į sviesto masę ir išminkome tešlą (400 g miltų man užteko kartu ir su kočiavimu).

Grietiniečių formavimas ir kepimas:
Ant stalviršio iškočiojame tešlą, stikline išpjauname apskritimus (8 cm skersmens). Į vieną tešlos apskritimo kraštą dedame varškės įdaro ir lenkiame apskritimą perpus; kraštų neužspaudžiame. Paruoštus grietiniečius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (Iš nurodyto kiekio gavosi 43 vienetai).



Skanaus!

1 komentaras: