Tešlai:
400 g miltų
100 g grietinės
100 g cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
½ arb. šaukštelio druskos
Įdarui:
150 g varškės
1 kiaušinis
3 valg. šaukštų kondensuoto pieno
30 g miltų
žiupsnelio cinamono
Paruošiame įdarą:
Kiaušinį paplakame, kad susijungtų trynys su
baltymu. Įdedame varškės ir supilame kondensuoto pieno, išmaišome. Įberiame
cinamono ir miltų, išmaišome, kad miltai pasiskirstytų. Jei įdaras atrodys
skystokas, galima įdėti dar truputį miltų.
Paruošiame tešlą:
Minkštą sviestą su cukrumi išplakame iki
purios masės. Įmušame kiaušinį ir dar paplakame. Sudedame grietinę, išmaišome.
Atskirame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Dalimis beriame
į sviesto masę ir išminkome tešlą (400 g miltų man užteko kartu ir su
kočiavimu).
Grietiniečių formavimas ir kepimas:
Ant stalviršio iškočiojame tešlą, stikline
išpjauname apskritimus (8 cm skersmens). Į vieną tešlos apskritimo kraštą
dedame varškės įdaro ir lenkiame apskritimą perpus; kraštų neužspaudžiame. Paruoštus
grietiniečius sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame iki
200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (Iš nurodyto kiekio gavosi 43 vienetai).
Skanaus!
Vienas mano mėgstamiausių kepinių. Atrodo labai skaniai :)
AtsakytiPanaikinti