2015 m. kovo 30 d., pirmadienis

Tuno salotos saulėgrąža

Šių salotų pirmą kartą ragavome svečiuose pas vyro pusseserę. Mums labai patiko, ingridientai labai dera tarpusavyje. Iki "tikros" saulėgrąžos dar čia liko viršų išdėlioti juodųjų alyvuogių puselėmis, bet kadangi nei aš, nei vyras jų nemėgstame, tai gavosi saulėgrąža be saulėgrąžų :)


3 vid. dydžio bulvių
skardinė tuno savose sultyse
5 kiaušinių
majonezo
čipsų Pringles
juodų alyvuogių be kauliukų


Bulves išverdame su lupenomis, atvėsiname ir sutarkuojame burokine tarka. Kiaušinius taip pat išverdame, atvėsiname, atskiriame baltymus nuo trynių ir baltymus sutarkuojame burokine tarka, trynius smulkesne.
Ant lėkštės dugno sudedame tarkuotas bulves, išlyginame paviršių ir aptepame majonezu, ant viršaus sudedame tuno sluoksnį, jį taip pat aptepame majonezu. Toliau sudedame tarkuotus kiaušinių baltymus, kuriuos taip pat aptepame majonezu, ant viršaus užberiame tarkuotus trynius. Lėkštės šonus papuošiame čipsais, o vidų išdėliojame pusiau perpjautomis alyvuogėmis.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą