160 g sviesto
80 g cukraus
indelio kondensuoto pieno (395 g)
225 g miltų
žiupsnelio druskos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
100 g juodojo šokolado
Kambario temperatūros sviestą išsukame su
cukrumi iki purumo, įpilame kondensuoto pieno, dar truputį paplakame. Miltus
sumaišome su druska ir kepimo milteliais, įsijojame juos į sviesto masę,
išmaišome iki vientisos konsistencijos. Šokoladą smulkiai sukapojame ir įdedame
į tešlą, išmaišome, kad šokoladas pasiskirstytų tešloje. Paruoštą tešlą
uždengiame maistine plėvele ir padedame į šaldytuvą apie 1 val.
Išimame atšalusią tešlą, šlapiomis rankomis
formuojame rutuliukus, sudedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir
suplojame (tarp sausainių paliekame nemažus tarpus, nes jie labai plečiasi, ant
vienos skardos daugiausia tilpo 16 sausainių). Kepame iki 150ºC įkaitintoje
orkaitėje apie 10-12 min. Kepimą stabime, kad sausainiai nesudegtų.
Skanaus!
Ačiū už receptą. Praetą savaitgalį ragavau ir dabar kepsiu pati ))
AtsakytiPanaikintiPrašom :) gero kepimo ir skanaus :)
Panaikintidekui labai uz toki skanu recepta!
AtsakytiPanaikintiautobusu nuoma mikroautobusu nuoma autobusu nuoma mikroautobusu nuoma
Prašau :)
Panaikintilabai jau saldūs gavosi:)
AtsakytiPanaikintiKondensuotas pienas, cukrus ir šokoladas - kitaip ir būti negalėjo :)
Panaikintisitie bus pats tas :)
AtsakytiPanaikintiPažadu kurią dieną pavaišinti, bet tikrai ne rytoj...
PanaikintiNuotraukoje nepanasu kad kepimo milteliai savo darba padare.
AtsakytiPanaikintiKiaušinių nereikia? :)
AtsakytiPanaikintiNereikia :)
Panaikinti