200 g cukraus
100 g sviesto
100 ml grietinėlės 35% riebumo
Į puodą dedame cukrų ir maišant kaitiname kol
ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dedame sviesto gabaliukus ir maišome.
Tada nuimame nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartu supilame grietinėlę, visą
laiką maišome, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai gausime vienalytę masę supilame
ją į stiklainį ir atšaldome.
Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 200 ml karamelės.
Skanaus!
Jei darysi kitą kart įberk žiupsnelį druskos, laaaabai pagerina skonį :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, reikės išbandyti :)
PanaikintiMums laaaaabai patiko! Jau laukiu savaitgalio blynų su karamele :)
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad patiko :)
PanaikintiAr galima vietoi grietineles grietine naudoti?
AtsakytiPanaikintiNebandžiau grietinėlės pakeisti grietine, bet čia ir nekeisčiau dėl dviejų priežasčių:
Panaikinti1. grietinė turi rugštumo prieskonį,
2. nesupilsime jos plona srovele, karamelė gali nesigauti vienalytės konsistencijos.
Bet aišku galima bandyti.
Labai skanu, ypač valgant karamelę su blynų ir bananų deriniu. Ačiū už receptą :)))*
AtsakytiPanaikintiPrašau. Džiaugiuosi, kad skaitote mano tinklaraštį ir gaminate. Ačiū ir Jums :)
PanaikintiSveiki :) karamele bandziau idaryti keksiukus ir man puikiai pavyko! Nerimavau, kad gausis su gabaliukais, bet skonis tiesiog fantastiskas!!! Labai skanu :) dekoju uz receptuka :)
AtsakytiPanaikintiAčiū ir Jums, kad pasidalinote savo improvizacija :)
PanaikintiO galima vietoi gritineles pieno?
AtsakytiPanaikintiManau, kad naudojant pieną vietoj grietinėlės gausime žymiai skystesnę masę, nebent jo pilti mažiau. Tiksliai nežinau, nes pati nebandžiau.
PanaikintiAs bandziau su pienu ir puikiai gavosi :)
Panaikintinereikia grietineles labai skanu su pienu
AtsakytiPanaikintiaciu uz toki puiku recepta
Ar galima karamele dėti į stiklainiukus žiemai? Nes planuoju juos dovanoti kalėdų proga ;)
AtsakytiPanaikintiDaug kur rašo, kad karamelę galima laikyti iki 2 savaičių, pas pačią ilgiau neužsilaikydavo tai šiuo klausimu negaliu patarti :(
PanaikintiAčiū už receptą.. :)
AtsakytiPanaikintipabandziau su grietine :) gavosi viskas ;) Kvepia skaniai ir tikra karamele :) gaminsiu karameles pyraga :)
AtsakytiPanaikintiAciu ;)
Ačiū už receptą, pavyko puikiai iš 1 karto! :)
AtsakytiPanaikintiSkonis gavosi kartokas. Kaži kodėl? Viskas pagal receptą.
AtsakytiPanaikintiSpėju, kas per daug kaitinote cukrų...
PanaikintiO sakykite, jei per anksti įdėjau sviestą ,cukrus liko neištirpęs, gal įpilti dar pieno/vandens ?kaip ištaisyti ? 🤔
AtsakytiPanaikintiIš karto atsiprašysiu, komentarai kažkur buvo pasimetę ☹
PanaikintiManau, kad situacijos jau nebeištaisysite. Gal kažką bandėte daryti?, pasidalinkite.
Sveiki. Man gavosi taip kad per anksti sudėjau sviestą, tai puode buvo atsiskyrę riebalai ir sušokęs gabaliukais v cukrus. Jau žadėjau viską pilt lauk, bet tada ai galvoju pakaitinsiu dar, pažiūrėsiu kas bus. Na ir ką, viskas ištirpo ir gavosi puiki karamelė, žinoma ant galo įpylus dar ir grietinėlę. Į cukrų iškart dėjau ir šiek tiek druskos, niam niam kaip gerai gavosi, o taip pergyvenau kad teks virti naują 🤷🏽♀️😁💕
PanaikintiDžiaugiuosi, kad pavyko! Ir ačiū, kad grįžote ir pasidalinote patirtimi 😍👍
PanaikintiMan neišsitaisė, dariau antrą porciją :)
Panaikinti