2012 m. lapkričio 3 d., šeštadienis

Naminė karamelė

Naminės karamelės receptų internete galima rasti nemažai. Čia pateikiu receptą, pagal kurį pati darau šį skanėstą. Puikiai tinka skaniesiems pusryčiams, prie įvairiausių blynelių.


200 g cukraus
100 g sviesto
100 ml grietinėlės 35% riebumo


Į puodą dedame cukrų ir maišant kaitiname kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dedame sviesto gabaliukus ir maišome. Tada nuimame nuo ugnies ir plona srovele per kelis kartu supilame grietinėlę, visą laiką maišome, kad karamelė nesušoktų į gabalus. Kai gausime vienalytę masę supilame ją į stiklainį ir atšaldome.
Iš nurodyto kiekio gaunasi apie 200 ml karamelės.



Skanaus!

26 komentarai:

  1. Jei darysi kitą kart įberk žiupsnelį druskos, laaaabai pagerina skonį :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mums laaaaabai patiko! Jau laukiu savaitgalio blynų su karamele :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ar galima vietoi grietineles grietine naudoti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nebandžiau grietinėlės pakeisti grietine, bet čia ir nekeisčiau dėl dviejų priežasčių:
      1. grietinė turi rugštumo prieskonį,
      2. nesupilsime jos plona srovele, karamelė gali nesigauti vienalytės konsistencijos.
      Bet aišku galima bandyti.

      Panaikinti
  4. Labai skanu, ypač valgant karamelę su blynų ir bananų deriniu. Ačiū už receptą :)))*

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Prašau. Džiaugiuosi, kad skaitote mano tinklaraštį ir gaminate. Ačiū ir Jums :)

      Panaikinti
  5. Sveiki :) karamele bandziau idaryti keksiukus ir man puikiai pavyko! Nerimavau, kad gausis su gabaliukais, bet skonis tiesiog fantastiskas!!! Labai skanu :) dekoju uz receptuka :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Atsakymai
    1. Manau, kad naudojant pieną vietoj grietinėlės gausime žymiai skystesnę masę, nebent jo pilti mažiau. Tiksliai nežinau, nes pati nebandžiau.

      Panaikinti
    2. As bandziau su pienu ir puikiai gavosi :)

      Panaikinti
  7. nereikia grietineles labai skanu su pienu
    aciu uz toki puiku recepta

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ar galima karamele dėti į stiklainiukus žiemai? Nes planuoju juos dovanoti kalėdų proga ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daug kur rašo, kad karamelę galima laikyti iki 2 savaičių, pas pačią ilgiau neužsilaikydavo tai šiuo klausimu negaliu patarti :(

      Panaikinti
  9. Ačiū už receptą.. :)

    AtsakytiPanaikinti
  10. pabandziau su grietine :) gavosi viskas ;) Kvepia skaniai ir tikra karamele :) gaminsiu karameles pyraga :)
    Aciu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Ačiū už receptą, pavyko puikiai iš 1 karto! :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Skonis gavosi kartokas. Kaži kodėl? Viskas pagal receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  13. O sakykite, jei per anksti įdėjau sviestą ,cukrus liko neištirpęs, gal įpilti dar pieno/vandens ?kaip ištaisyti ? 🤔

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Iš karto atsiprašysiu, komentarai kažkur buvo pasimetę ☹
      Manau, kad situacijos jau nebeištaisysite. Gal kažką bandėte daryti?, pasidalinkite.

      Panaikinti
    2. Sveiki. Man gavosi taip kad per anksti sudėjau sviestą, tai puode buvo atsiskyrę riebalai ir sušokęs gabaliukais v cukrus. Jau žadėjau viską pilt lauk, bet tada ai galvoju pakaitinsiu dar, pažiūrėsiu kas bus. Na ir ką, viskas ištirpo ir gavosi puiki karamelė, žinoma ant galo įpylus dar ir grietinėlę. Į cukrų iškart dėjau ir šiek tiek druskos, niam niam kaip gerai gavosi, o taip pergyvenau kad teks virti naują 🤷🏽‍♀️😁💕

      Panaikinti
    3. Džiaugiuosi, kad pavyko! Ir ačiū, kad grįžote ir pasidalinote patirtimi 😍👍

      Panaikinti
    4. Man neišsitaisė, dariau antrą porciją :)

      Panaikinti