Patiekalo receptas iš čia. Puikiai tinka pietums ar vakarienei pasninko metu, penktadieniams be mėsos. Norint galima pagardinti kumpiu, mėgstama mėsa, grybais ar lašišos gabaliukais ir kas kart gausime naują pyrago skonį. Čia pateikiu paprastą receptą be jokių pagardinimu, toks mums labai patiko, viduje minkštas purus, o iš viršaus traški gardi plutelė.
800 g skustų bulvių
3 kiaušinių
4-5 skiltelių česnako
4 kupinų valg. šaukštų majonezo
150 g tarkuoto sūrio
1 valg. šaukšto krapų
druskos, juodųjų pipirų
Į dubenėlį įmušame vieną kiaušinį, paplakame jį. Suberiame 50 g sūrio ir smulkintus krapus, išmaišome.
Į kitą dubenį įmušame du kiaušinius, juos paplakame. Suberiame likusį sūrį (100 g), bei sutrintą ar smulkintą česnaką. Išmaišome.
Kitame dubenyje burokine tarka sutarkuojame bulves, įberiame druskos, juodųjų pipirų. Supilame kiaušinio mišinį su česnaku ir išmaišome.
Tešlą sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (naudojau 26x19 cm), išlyginame paviršių. Ant viršaus plonu sluoksniu paskirstome kiaušinio mišinį su krapais. Kepame iki 180⁰C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. Galima pagardinti krapais, valgyti su grietine ar pienu, pagal kiekvieno skonį.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą