150 ml šilto pieno
7 g sausų mielių
225 g miltų
25 g cukraus
3/4 arb. šaukštelio druskos
1
kiaušinis
Miltus sumaišyti su mielėmis, cukrumi bei
druska. Į pieną pastoviai plakant įmaišome kiaušinį ir šią gautą masę supilame į
miltus. Užminkome tešlą. Ji buvo labai lipni, bet minkome šaukštų ir paliekame
apie 1 val., kad pakiltų. Tada ant miltais pabarstyto stalo atsignybiame
vienodus tešlos gabaliukus, kuriuos rankoje išvoliojame (lyg darytume cepelinus
pailgus) ir padedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždengiame ir
leidžiame dar apie 30 min. tešlai kilti. Pakilusias bandeles patepame lydytu sviestu
(ar kiaušinio plakiniu ar tiesiogniekuo netepame). Kepame iki 175°C įkaitintoje
orkaitėje apie 15 min.
Kol bandelės kepa susipjaustame agurkus,
issiverdame dešreles.
Iškeptas bandeles truputį pravėsiname,
perpjauname pusiau, o į vidų dedame ko tik širdis geidžia.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą