2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Šokoladiniai sausainiai pagal Beatą

Šį receptą nusižiūrėjau knygoje „Beatos virtuvė“. Sausainiai labai lengvai pagaminami ir tikrai skanūs. Puikiai tiks tikriems saldumynų mėgėjams. Gan nuodėmingi, kalorijų geriau net neskaičiuoti :)


100 g šokolado
120 g sviesto
150 g cukraus
1 kiaušinis
150 g miltų
½ arb. šaukštelio kepimo miltelių
25 g kakavos miltelių
100 g riešutų


Sviestą ištirpiname ir sumaišome su cukrumi, įmaišome atskirame dubenėlyje šiek tiek papkalktą kiaušinį. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir kakava. Miltų mišinį beriame į sviesto masę, sumaišome, tada beriame susmulkintą šokoladą bei riešutus. Vėl sumaišome. Tešlą šaukštu sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 190ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min.


Skanaus!

Mėsos pyragas

Šį receptą turiu iš savo sesers; didelis ačiū Jai už tai. Labai mėgstu šį pyragą, tai puikus patiekalas tiek šeimos savaitgalio pietums, tiek svečiams pavaišinti.

Tešlai:
200 g majonezo
200 g grietinės
3 kiaušiniai
250 g miltų

Įdarui:
600 g virtos mėsos (geriausiai vištienos)
2 morkų
300 g grybų
150 g fermentinio sūrio
1 svogūno


Padažui:
½ stiklinės neriebaus majonezo
2 valg. šaukštų sūrio su mėlynaisiais pelėsiais
1 valg. šaukšto baltojo vyno acto
5 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto citrinos sulčių

Mėsą išverdame, supjaustome gabaliukais ir pagardiname prieskoniais. Pakepiname svogūną ir morkas. Sūrį – sutarkuojame, grybus susmulkiname ir pakepiname.
Į dubenį sudedame majonezą, grietinę ir kiaušinius, viską gerai išplakame. Po truputį beriame miltus ir dar kartą viską gerai išplakame.
Į kepimo formą sudedame pusę tešlos masės ir paskleidžiame po dugną. Ant viršaus dedame paruoštą mėsą, po to – pakepintą svogūną ir morkas, užberiame sūrio, ant jo – grybus. Ant viršaus supilame likusią tešlos dalį ir kepame iki 190-200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 min.
Padažui visus ingridientus sudedame į indą ir suplakame, kol masė taps vientisa. Prieš patiekiant truputį pašildome mikrobangų krosnelėje (kad sūris taptų tąsus).


Skanaus!

2013 m. balandžio 21 d., sekmadienis

Tortas "Želiukas"

Šį tortą radau Ilonos bloge ir gaminau sūnaus antrajam gimtadieniui. Labai lengvas ir gražiai atrodantis desertas. Kitą kartą gal keisčiau "Damų pirštelius", man buvo per storas jų sluoksnis :)


15 vnt. sausainių „Damų piršteliai“
100 g traškių sausų pusryčių
kelių pakelių spalvotų želė
500 ml pieno
100 g cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
120 m. vandens
250 g grietinės
250 g kondensuoto pieno
50 ml pieno


Pasiruošiame želė kelių spalvų taip kaip parašyta ant pakuotės, tik naudojame ne 500 ml 80 g želė, bet 375 ml kad želė būtų stangresnė. Susmulkiname kubeliais.
Pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome. Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, truputį ataušiname ir pilame į pieno ir cukraus mišinį. Suberiame želė kubelius, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
Likusią pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Ant sustingusio želė sluoksnio išdėliojame sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine ir pienu, supilame ištirpintą želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Paliekame, kad truputį sustingtų. Ant viršaus užberiame sluoksnį sausų pusryčių, truputį įspaudžiame. Statome  į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų. Prieš paduodant tortą išimame iš formos ir apverčiame (želė sluoksnis turi būti viršuje).


Skanaus!

2013 m. balandžio 11 d., ketvirtadienis

Pikantiškos juostelės

Ir vėl eilinį katrą apsilankius Aguonėlės tinklaraštyje išbandžiau šias juosteles. Mėgstu aš mielinę tešlą ir kepinius iš jos, o dar su česnaku, tobula :)



Tešlai:
250 g miltų
3-4 g sausų mielių
1 arb. šaukštelio druskos
25 g alyvuogių aliejaus
160 g vandens

Įdarui:
4 česnako skiltelių
2 valg. šaukštų saulėgrąžų aliejaus
petražolių, krapų


Miltus susimaišome su druska ir sausomis mielėmis. Vandenį sumaišome su aliejumi ir skystą masę pilame į miltų mišinį. Užminkome vienalytę tešlą ir uždengus paliekame apie 1 val pakilti. Lengvai persiminkome ir suformavus kamuoliuką paliekame dar 10 min. Tuo tarpu paruošiame įdarą: į dubenėlį įpilame aliejaus, česnaką sutriname, įdedame mėgstamus prieskonius pagal skonį – petražoles, krapus.
Tešlą iškočiojame į stačiakampį. Ant jos paskleidžiame įdarą ir perlenkiame viską per pusę. Susipjaustome norimo dydžio juostelėmis ir susukame, jas sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame tarpelius ir uždengus dar paliekame apie 15 min. Kepame iki 150ºC įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.


Skanaus!

2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Mielinės bandelės su šokoladu

Receptą radau Aguonėlės tinklaraštyje. Patinka man ten lankytis, visada galima surasti receptų perliukų ir viskas puikiai pavyksta :) Ne išimtis ir šios skanios bandelės, gaminome jau ne kartą.



500 g miltų
150 ml silto pieno
2 arb. šaukštelio sausų mielių
2 kiaušiniai
2 kupinų valg. šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
100 g minkšto sviesto
100 g šokolado

Patepimui:
1 kiaušinio trynio
1 arb. šaukštelio pieno

Į dubenį suberiame miltus, sausas mieles, druską bei cukrų. Sviestą supjaustome mažais gabaliukais ir sudedame į miltus, išmaišome šakute, kad sviestas pasiskirstytų tarp miltų. Pieną pašildome, įmušame į jį kiaušinį ir gerai išplakame. Šį mišinį supilame į miltus ir užminkome elastingą tešlą (minkome apie 10 min.) Baigiant minkyti sudedame supjaustytą mažais gabaliukais šokoladą, užminkome ir uždengus paliekame apie 1 val., kad tešla pakiltų. 
Pakilusią tešlą padaliname į tiek dalių kiek norime turėti bandelių (man gavosi 11 vnt.) ir susiformuojame norimos formos bandeles. Uždengiame ir vėl paliekame apie 1 val., kad bandelės pakiltų. Prieš kepant pakilusias bandeles aptepame kiaušinio trynio ir pieno plakiniu. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (kol gražiai parus).



Skanaus!

2013 m. balandžio 2 d., antradienis

Naminiai Hot dog

Šį receptą nusižiūrėjau Aguonėlės tinklaraštyje. Patiko, į vidų galima įdėti įvairių pagardų, pagal savo skonį.


Bandelėms:
150 ml šilto pieno
7 g sausų mielių
225 g miltų
25 g cukraus
3/4 arb. šaukštelio druskos
1  kiaušinis


Miltus sumaišyti su mielėmis, cukrumi bei druska. Į pieną pastoviai plakant įmaišome kiaušinį ir šią gautą masę supilame į miltus. Užminkome tešlą. Ji buvo labai lipni, bet minkome šaukštų ir paliekame apie 1 val., kad pakiltų. Tada ant miltais pabarstyto stalo atsignybiame vienodus tešlos gabaliukus, kuriuos rankoje išvoliojame (lyg darytume cepelinus pailgus) ir padedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždengiame ir leidžiame dar apie 30 min. tešlai kilti. Pakilusias bandeles patepame lydytu sviestu (ar kiaušinio plakiniu ar tiesiogniekuo netepame). Kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Kol bandelės kepa susipjaustame agurkus, issiverdame dešreles.
Iškeptas bandeles truputį pravėsiname, perpjauname pusiau, o į vidų dedame ko tik širdis geidžia.


Skanaus!