15 vnt. sausainių „Damų piršteliai“
100 g traškių sausų pusryčių
kelių pakelių spalvotų želė
500 ml pieno
100 g cukraus
3 valg. šaukštų želatinos
120 m. vandens
250 g grietinės
250 g kondensuoto pieno
50 ml pieno
Pasiruošiame želė kelių spalvų taip kaip
parašyta ant pakuotės, tik naudojame ne 500 ml 80 g želė, bet 375 ml kad želė
būtų stangresnė. Susmulkiname kubeliais.
Pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame vandeniu
ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome.
Išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų, truputį ataušiname ir pilame į
pieno ir cukraus mišinį. Suberiame želė kubelius, viską gerai permaišome ir
pilame į formą. Dedame į šaldytuvą ir leidžiame sustingti.
Likusią pusę želatinos (1,5 šaukšto) užpilame
vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 20 min. Ant sustingusio želė sluoksnio išdėliojame
sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine ir pienu, supilame
ištirpintą želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Paliekame, kad truputį
sustingtų. Ant viršaus užberiame sluoksnį sausų pusryčių, truputį įspaudžiame.
Statome į šaldytuvą, kad tortas visiškai
sustingtų. Prieš paduodant tortą išimame iš formos ir apverčiame (želė
sluoksnis turi būti viršuje).
kuo pakeistumete"damu pirstelius" jeigu rasete kad per storas jums sluoksnis? gal paprastais sausainiais? skaniai atrodo noriu pagaminti :)
AtsakytiPanaikintiTaip, keisčiau paprastais sausainiais kaip "Gaidelis", tik juos dar reikia truputį pamirkyti piene, kad būtų minkštesn. Kaip tai atrodo galite pažiūrėti čia
Panaikintihttp://baltojeleksteje.blogspot.com/2013/03/varskes-tortas-pavasaris.html, sausainiai čia rudos spalvos, nes šokoladinio skonio.
kuo pakeistumete "damu pirtselius"? pieno rebumas nesvarbus?
AtsakytiPanaikintiNepatarčiau naudoti riebaus, nes kuo riebesnis pienas tuo "sunkesnis" tortas. Jei atmintis manęs neapgauna, tai naudojau 2,5% riebumo.
Panaikinti