100 g sviesto
200 g cukraus
3 kiaušiniai
300 g tepamosios varškės
½ citrinos žievelių (orig. 1 citrinos žievelių)
200 g miltų
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
200 g mėlynių (orig. 250 g mėlynių)
Papuošimui:
6 valg. šaukštų mėlynių
2 valg. šaukštų cukraus
Minkštą sviestą išsukame iki baltumo, įdedame
cukrų ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant iki
puraus kremo. Į masę šaukštu įmaišome tepamąją varškę. Smulkia tarka
sutarkuojame geltonąją citrinos žievelės dalį ir suberiame į paruoštą masę,
išmaišome. Miltus persijojame su kepimo
milteliais ir palaipsniui įmaišome į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps
vienalytė. Mėlynes nuplauname, nuvarviname ir įmaišome į pyrago tešlą. Kepimo
formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Paruoštoje kepimo formoje
paskirstome tešlą. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 50
min. pagal originalą, man iškepė per 35 min. Jei pyragas paruduoja, bet vis dar yra skystas, pridengiame jį folija, kad
daugiau neskrustų. Papuošimui skirtas mėlynes sutriname su 2 šaukštais cukraus
(pasirenkame pagal skonį) ir užpilame ant iš orkaitės ištraukto karšto pyrago.
Leidžiame jam atvėsti.
Skanaus!
Tobula! Vienas skaniausiu pyragu ever! :)
AtsakytiPanaikintiIr mano šeimai labai patiko :)
PanaikintiSkanu! Kepiau su silauogemis, dėjau 500 g. Toks drėgnas biskvitinis klasikinis pyragas, manau, puikiai tiktu ir su avietėms :)
AtsakytiPanaikintiKepiau vakar dar karta, kadangi neturėjau mėlynių ar silauogiu, i tešla įmaišiau aguonų ir padariau plokstaini su persikais ir nektarinais. Labai skanu! Tas pats biskvitas man nerealus :)
AtsakytiPanaikinti