250 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
3 kaušiniai
200 g miltų
100 g sumaltų migdolų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 apelsino žievelių
4 valg. šaukštų džiūvėsėlių
600 g agrastų
3 valg. šaukštų rudojo cukraus
Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame
cukraus ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus
persijojame su kepimo milteliais bei su sumaltais migdolais ir palaipsniui įdedame
į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą užklojame
kepimo popieriumi ir joje paskirstome tešlą, išlyginame paviršių ir pabarstome
jį džiūvėsėliais. Agrastus nuplauname, nukerpame kotelius ir barzdeles ir
išdėliojame tešlos viršuje vienas šalia kito. Ranka lengvai juos paspaudžiame,
kad maždaug pusę jų atsidurtų tešloje. Galiausiai pabarstome ruduoju cukrumi.
Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. (patikriname
mediniu pagaliuku, kai bus švarus, t.y. be tešlos, pyragas jau iškepė).
Atvėsiname ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.
Skanaus!
Nuostabus pyragas, kepiau su agrastais ir kartojau jau nekartą. Rūgštaus ir saldaus skonio derinys tobulas. Ačiū už receptą.
AtsakytiPanaikinti