2012 m. liepos 13 d., penktadienis

Kokoso pieno tortas

Šis tortas turi savo priešistoriją. Pirmą kartą jo paragavau, kai puseserė pagamino jį vėlykoms. Po to gamino mano sesuo, kurį nukreipė mane į Ilonos blogą. Susigundžiau ir aš. Tortas tikrai labai skanus, gaivus, visai ne riebus, tik savikaina jo nemaža. Torto pjūvio nėra, nes iškeliavo į svečius :)


Pagrindui:
300 g oreo sausainių
100 g sviesto

Masei:
800 g (800 ml) kokoso pieno
1 kg kreminės varškės
200 ml cukraus
3 valg. šaukštų želatinos

Papuošimui:
braškių, šokolado

Sausainius sumalame ir sumaišome su minkštu sviestu. Kepimo popieriumi išklojame tortinės dugną (naudojau 26 cm skersmens su nuimamais šonais). Statome į šaldytuvą.
Želatiną užpilame viena skardine (400 g) kokoso pienu ir paliekame apie 20 min. išbrinkti. Dedame į garų vonelę ir maišydami ištirpiname (neužviriname).
Varškę išsukame su viena skardine (400 g) kokoso pieno, įdedame cukraus ir gerai išmaišome.
Šiek tiek praaušusią kokoso masę su želatina įmaišome į varškės masę ir gerai permaišome. Supilame viską ant pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Kai masė pradės stingti, po 15-20 min. papuošiame tortą braškėmis. Vėl dedame į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų, tada puošiame šokoladu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą