Bulvių tešlai:
500 g bulvių
50 g sviesto
2 valg. šaukštų miltų
1 valg. šaukšto bulvių krakmolo
1 kiaušinis
druskos, pipirų pagal skonį
Įdarui:
3 dešreles
70 g fermentinio sūrio
4 kiaušiniai
2 valg. šaukštų majonezo
gerą žiupsnį druskos
smulkintų krapų
Išverdame bulves pasūdytame vandenyje.
Padarome iš jų košę, įdedame sviesto, įmušame kiaušinį, įberiame miltus,
krakmolą, druską, pipirus ir viską išmaišyti.
Dešreles supjaustome plonais griežinėliais ir
pakepiname. Į dubenį įmušame kiaušinius, suberiame sutarkuotą sūrį, įdedame
majonezo, įberiame druskos ir sudedame pakepintas dešreles, išmaišome.
Keksiukų formos kiekvieną duobutę ištepame
sviestu, jose iš bulvių tešlos suformuojame krepšelius ir dedame į iki 2000C
įkaitintą orkaitę apie 10 minučių. Tada ištraukiame iš orkaitės ir kiekvieną
krepšelį užpildome įdaru ir vėl kepame apie 10-15 minučių.
Skanaus!
O galima bulvių tešlą pasigaminti iš vakaro?
AtsakytiPanaikintiAš iš vakaro išviriau bulves ir sutriniau jas su sviestu, o kiaušinį, krakmolą bei miltus dėjau jau ryte į atšalusia bulvių košę.
Panaikinti