240 g sausainių
„Damų piršteliai“
didelis puodelis
stiprios juodos kavos
5 arb. šaukštelių
cukraus
žiupsnelio druskos
5 kiaušinių trynių
1 kiaušinio baltymo
500 g Mascarpone
sūrio
90 g juodo šokolado
Padarome stiprią
kavą (dideliam puodeliui 4-5 šaukšteliai su kaupu kavos) ir paliekame atvėsti.
Viename dubenyje
ŠAUKŠTU išmaišome trynius, cukrų ir mascarpone sūrį. Kitame – išplakame
kiaušinio baltymą su druska iki standžiu putų. Dvi mases šauktu sumaišome
tarpusavyje.
Ant dugno pailgos
formos dedame sluoksnį sausainių taip, kad uždengtų formą. Ant kiekvieno
sausainio pilame po 1,5-2 šaukštelius kavos. Ant sudrėkintų sausainių dedame
pusę sūrio masės, išlyginame. Galima šį sluoksnį apibarstyti 30 g smulkiai
tarkuotu šokoladu, bet ne būtina (aš barstau). Tada ant viršaus vėl sausainių
sluoksnis, kurį apipilame kava. Ant viršaus sudedame likusią sūrio masę,
išlyginame ją ir ant viršaus dedame likusį smulkiai sutarkuotą šokoladą
(šokoladą galima pakeisti karčia kakava, bet su šokoladu skaniau). Paliekame
3-4 val. šaldytuve, bet geriau visai nakčiai.
Skanaus!
Klasikinis, tobulas desertas! Receptu pasidalino tikroji Italė. Jos šeimoje jau labai seniai būtent taip gaminamas Tiramisu, tik vietoj šokolado jie kartais deda tikrą kakavą, o sausainius pagardinta kepiniams tinkančiais alkoholiniais gėrimais.
AtsakytiPanaikintiTikrai taip. Dar kartą ačiū už receptą :)
Panaikinti