2012 m. liepos 29 d., sekmadienis

Pyragas su agrastais ir migdolais

Šį receptą radau čia, kai turėjau agrastų ir norėjau ką nors išsikepti. Tai buvo pirmasis mano keptas pyragas su agrastais, bet turbūt bus ir paskutinis. Tešla gavosi labai skani, bet agrastai žiauriai rūgštūs, gal dėl to, kad ir šiaip nuo krūmų valgyti jų nemėgstu. Šio pyrago ragautojų nuomonės išsiskyrė: vieni valgė ir gyrė, kiti - raukėsi :) Taigi galiu pasakyti, kad tešlą tikrai dar ne kartą naudosiu kepiniams, bet agrastus pakeisiu mėgstamomis uogomis ar vaisiais.


250 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus
3 kaušiniai
200 g miltų
100 g sumaltų migdolų
2 arb. šaukštelių kepimo miltelių
1 apelsino žievelių
4 valg. šaukštų džiūvėsėlių
600 g agrastų
3 valg. šaukštų rudojo cukraus


Minkštą sviestą išsukame iki purumo, įdedame cukraus ir vėl išsukame. Įdedame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant. Miltus persijojame su kepimo milteliais bei su sumaltais migdolais ir palaipsniui įdedame į sviesto masę. Maišome, kol tešla taps vienalytė. Kepimo formą užklojame kepimo popieriumi ir joje paskirstome tešlą, išlyginame paviršių ir pabarstome jį džiūvėsėliais. Agrastus nuplauname, nukerpame kotelius ir barzdeles ir išdėliojame tešlos viršuje vienas šalia kito. Ranka lengvai juos paspaudžiame, kad maždaug pusę jų atsidurtų tešloje. Galiausiai pabarstome ruduoju cukrumi. Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. (patikriname mediniu pagaliuku, kai bus švarus, t.y. be tešlos, pyragas jau iškepė). Atvėsiname ir supjaustome norimo dydžio ir formos gabaliukais.


Skanaus!

1 komentaras:

  1. Nuostabus pyragas, kepiau su agrastais ir kartojau jau nekartą. Rūgštaus ir saldaus skonio derinys tobulas. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti