2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Vaniliniai ledai

Tai buvo mano debiutas ledų gaminime. Receptą radau čia. Sužinojau vieną tiesą apie naminius ledus, kad juos gaminant geriau neskaičiuoti kalorijų, nes jos tikrai akies ne džiugina, bet užsimerkus ir paragavus, tikrai skanu, nors man buvo per riebu, kitą kartą gal bandyčiau mažinti grietinėlės riebumą.



400 ml 35 % grietinėlės
200 ml 12 % grietinėlės
150 g cukraus
1 nedidelė vanilės ankštis
1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

300 m riebios grietinėlės pilame į puodą, įberiame cukraus, druskos. Vanilės ankštį perpjauname išilgai, išskabome sėklytes ir dedame į grietinėlę. Pačią ankštį taip pat dedame į puodą. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Nuimame nuo ugnies, pilame likusią grietinėlę, beriame vanilinį cukrų. Pamaišome, kad atvėstų iki kambario temperatūros, perpilame į didesnį dubenį ir statome į šaldytuvą, kad visiškai atvėstų. Tuomet išimame vanilės ankštį, o ledų masę statome į šaldymo kamerą su tuo pačiu dubeniu. Ledus kas 30 minučių 3-4 kartus išplakame mikseriu. Paskutinį kartą išplakę supilame į indą, kuriame šaldysime, ir šaldome, kol visiškai sustings. Siūlyčiau dar porą kartų permaišyti masę, kad nesusisluoksniuotų.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą