6 vištienos kumpelių (apie 700 g)
500 g vyšninių pomidorų
900 g bulvių (kiekį reguliuojame pagal savo
skonį)
6 šviežio rozmarino šakelių
druskos, pipirų
2 valg. šaukštų aliejaus
šiek tiek balto vyno acto
Bulves nuskutame ir apverdame šiek tiek pasūdytame vandenyje (apie 10 min.). Iš vištienos kumpelių išimame kauliukus ir mėsą nuo kiekvieno kumpelio supjaustome į 3 pailgas dalis. Apibarstome vištienos prieskoniais ir įpilame šlakelį aliejaus, gerai išmaišome viską. Vištienos gabaliukus apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių (apie 10 min). Pomidorus nuplikome ir nulupti odeles.
Rozmarino lapelius šiek tiek patriname su
druska (tingėjau traukti grūstuvę, tai lapelius žirklėmis smulkiai sukarpiau),
įpilame aliejaus bei actą, pagardiname pipirais.
Apvirtas bulves, apkeptą vištieną ir nuluptus
pomidorus sudedame į kepimo indą ir viską aptepame paruoštu rozmarino ir
aliejaus mišiniu. Kepame iki 2000C įkaitintoje orkaitėje apie 40
min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą