2012 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis

Kakaviniai sausainiai su varškės kremo įdaru

Šį receptą radau Redos bloge, kai ieškojau kur sunaudoti nedidelį kiekį kreminės varškės. Sausainiai gavosi skanus, tirpstantys burnoje :)


Tešlai:
250 g miltų
30 g kakavos miltelių
2/3 arb. šaukštelio kepimo miltelių
¼ arb. šaukštelio druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aliejaus

Įdarui:
150-180 g varškės (naudojau kreminę varškę)
60 g cukraus
1 kiaušinis
½ arb. šaukštelio vanilės aromato


Įdarui varškę išplakame kartu su cukrumi, įmušame kiaušinį ir supilame vanilės aromatą, plakame dar apie 1 min.
Tešlai dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sviestą išsukame su cukrumi, tol kol sviestas taps purus, tada įmušame kiaušinį, supilame aliejų ir dar šiek tiek paplakame. Į sviesto masę įmaišome miltų mišinį, minkome iki vientisos masės, jei reikia (jei masė pernelyg trapi ir manot, kad trūksta drėgmės) įpilame 1-2 valg. šaukštų šalto vandens. Masė turi gautis trapi ir kietoka.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, imame po gabaliuką tešlos, formuojame rutuliuką, tada padarome viduje duobutę, į vidų dedame varškės įdaro (viršų galima pabarstyti kokoso ar migdolo drožlėmis, mėgstamais pabarstukais). Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 18-20 min.



Skanaus!

3 komentarai: