Tešlai:
250 g miltų
30 g kakavos miltelių
2/3 arb. šaukštelio kepimo miltelių
¼ arb. šaukštelio druskos
100 g kambario temperatūros sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinis
1 valg. šaukšto aliejaus
Įdarui:
150-180 g varškės (naudojau kreminę varškę)
60 g cukraus
1 kiaušinis
½ arb. šaukštelio vanilės aromato
Įdarui varškę išplakame kartu su cukrumi,
įmušame kiaušinį ir supilame vanilės aromatą, plakame dar apie 1 min.
Tešlai dubenyje sumaišome miltus, kakavą,
kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje sviestą išsukame su cukrumi, tol
kol sviestas taps purus, tada įmušame kiaušinį, supilame aliejų ir dar šiek
tiek paplakame. Į sviesto masę įmaišome miltų mišinį, minkome iki vientisos
masės, jei reikia (jei masė pernelyg trapi ir manot, kad trūksta drėgmės) įpilame
1-2 valg. šaukštų šalto vandens. Masė turi gautis trapi ir kietoka.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, imame
po gabaliuką tešlos, formuojame rutuliuką, tada padarome viduje duobutę, į vidų
dedame varškės įdaro (viršų galima pabarstyti kokoso ar migdolo drožlėmis,
mėgstamais pabarstukais). Kepame iki 1750C įkaitintoje orkaitėje
18-20 min.
Skanaus!
Atrodo skaniai :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, jie dar ir skanūs :)
PanaikintiDingo momentaliai...:)
AtsakytiPanaikinti