Tešlai:
2 stiklinių miltų
2 valg. šaukštų kakavos
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
1 kiaušinis
1 stiklinės cukraus
žiupsnelio druskos
200 g sviesto
Įdarui:
500 g kreminės varškės
1 indelio saldinto kondensuoto pieno
2 kiaušiniai
1 stiklinės lazdyno riešutų su džiovintais
papajais (taip pat galima naudoti migdolo riešutus, džiovintus ananasus,
razinas)
Ištirpiname sviestą, į ataušusi įmušame
kiaušinį, supilame cukrų ir gerai išsukame. Miltus persijojame su kepimo
milteliais, druska ir kakava. Sausus produktus dedame į sviesto masę ir maišome
kol tešla taps vienalytė. Tešlą padaliname į 2 dalis (2/3 padui ir 1/3 pyrago
viršui), sudedame į maišelius (ar įvyniojame į maitinę plėvelę) ir įdedame į
šaldiklį. Kepimo formą sutepame sviestu, išimame vieną tešlos dalį iš šaldiklio
ir išklojame ja paruoštą kepimo formą. Kepame iki 1750C įkaitintoje
orkaitėje apie 15 min.
Varškę sumaišome su kondensuotu pienu ir
kiaušiniais. Riešutus pakepiname sausaoje keptuvėje, kad nusiimtu odelė. Įmaišome juos į varškės masę kartu su džiovintais vaisius.
Gautą masę užpilame ant apkepto pagrindo ir dar kepame 5-7 min. Tada ant
varškės masės užberiame sutarkuotą kitą tešlos dalį.
Vėl dedame į orkaitę ir kepame 30 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą