apie 800 g vištienos
2 morkų
250 ml ryžių
50 ml aliejaus
30 g sviesto ryžiams + apie 20 g vištienos ir
morkų pakepinimui
50 g fermentinio sūrio
250 ml konservuotų žaliųjų žirnelių
Pasūdytame vandenyje išverdame vištieną ir griežinėliais supjaustytas morkas. Išgriebiame vištieną, mėsą atskiriame nuo
kaulų susmulkiname ir pakepiname ištirpintame svieste kartu su virtomis
morkomis.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame ryžius,
gerai išmaišome ir kepiname kelias minutes. Užpilame juos 3 stiklinėmis
perkošto sultinio, įberiame prieskonių, druskos ir uždengus kepame iki 2000C
įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol ryžiai suminkštės. Baigiant kepti
įdedame sviesto ir smulkiai sutarkuoto fermentinio sūrio. Į ryžius suberiame
konservuotus žirnelius ir gerai išmaišome.
Į lėkštę sudedame ryžius, o per vidurį
pakepintą vištieną. Puošiame pomidorais ir mėgstamais žalumynais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą