Švilpikams:
800 g virtų bulvių
100 g miltų
1 kiaušinis
druskos, pipirų
Padažui:
400 g kiaulienos šoninės
4 valg. šaukštų grietinės
duskos, pipirų
(galima dar svogūnų, morkų, žalumynų)
Išvirtas bulves sutriname. Įmušame kiaušinį,
įberiame miltus ir viską gerai išmaišome. Miltuotomis rankomis imame dalį
tešlos, ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame lyg duonos kepaliuką ir
pjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kepimo skardą ištepame sviestu, ant jos
sudėliojame švilpikus ir kepame iki 2300C įkaitintoje orkaitėje iš
abiejų pusių maždaug po 15 min.
Šoninę supjaustome smulkiais gabalėliais,
pakepiname keptuvėje, jei mėgstame įdedame morkų, svogūnų. Išpilame
atsiradusius riebalus. Įdedame grietinės, dar truputį pakaitiname, pridedame
mėgstamus žalumynus ir patiekiame su švilpikais.
Skanaus!
Ačiū už receptą. Manau, bus labai gardu. Jau seniai svajojau apie kažką tooookio :)
AtsakytiPanaikintiNėra už ką, aš tik atkartojau Beatos receptą :) Gero gaminimo ir skanaus :)
Panaikinti