2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Švilpikai

Šį receptą nusižiūrėjau vienoje iš "Beatos virtuvė" laidų. Švilpikai mūsų šeimai patiko ir buvo gaminami ne kartą.


Švilpikams:
800 g virtų bulvių
100 g miltų
1 kiaušinis
druskos, pipirų

Padažui:
400 g kiaulienos šoninės
4 valg. šaukštų grietinės
duskos, pipirų
(galima dar svogūnų, morkų, žalumynų)


Išvirtas bulves sutriname. Įmušame kiaušinį, įberiame miltus ir viską gerai išmaišome. Miltuotomis rankomis imame dalį tešlos, ant miltais pabarstyto paviršiaus formuojame lyg duonos kepaliuką ir pjaustome norimo dydžio gabaliukais. Kepimo skardą ištepame sviestu, ant jos sudėliojame švilpikus ir kepame iki 2300C įkaitintoje orkaitėje iš abiejų pusių maždaug po 15 min.
Šoninę supjaustome smulkiais gabalėliais, pakepiname keptuvėje, jei mėgstame įdedame morkų, svogūnų. Išpilame atsiradusius riebalus. Įdedame grietinės, dar truputį pakaitiname, pridedame mėgstamus žalumynus ir patiekiame su švilpikais.


Skanaus!

2 komentarai:

  1. Ačiū už receptą. Manau, bus labai gardu. Jau seniai svajojau apie kažką tooookio :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nėra už ką, aš tik atkartojau Beatos receptą :) Gero gaminimo ir skanaus :)

      Panaikinti